Deze zomerse zondag is ook een windag

 

Ik weet niet hoe het met jou zit vandaag, maar ik lig languit op de bank met dit heerlijke boek. Zeker weten dat het ook iets voor jou is, dus doe je mee aan deze zomerse Zondag Windag?

 

 

 

Wat zat ik met een knoop in mijn maag als ik de columns van Carolien Spaans las in het tijdschrift JAN. Hartverscheurend was het om te lezen hoe ze haar leven met haar jonge zoontje Lucas probeerde op te pakken na de plotselinge dood van haar liefste Jean Michel. Maar zelfs binnen deze tragiek wist Carolien de humor te vinden en zat ik soms hardop te lachen. Het boek wat ze er vervolgens over schreef, Doet sneeuw pijn?, was net zo krachtig en prachtig en dat smaakte naar meer.

 

Inmiddels ligt haar tweede boek in de winkel over de bewoners van een karakteristiek hofje in het centrum van Haarlem: het Hofje zonder zorgen. En supergeestig boek over relaties: tussen buren, binnen gezinnen, met kinderen, partners, jezelf en de maatschappij.

 

‘Het lijkt een idylle, maar binnenshuis en tussen de bewoners broeit er van alles. Schermverslaafde kinderen met te drukke ouders, een stiefkind dat tussen twee culturen valt, een vlogster met pleinvrees, een pas gepensioneerde arts met een lege-agenda-syndroom, diefstal, homohaat, relatieproblemen… En wat in godsnaam te doen met de eenzame oudere die steeds nepzelfmoordpogingen doet? Ondertussen worstelt iedereen binnen de muren van de monumentale huisjes op zijn eigen manier met de vraag: hoe word ik gelukkig?

 

En weer zit ik hardop te lachen.

 

Wil jij een van de drie exemplaren die ik dus zomaar mag weggeven winnen? Stuur dan een mailtje met je adresgegevens naar winnen@franska.nl, en wie weet lig jij volgende week ook lekker met dit boek te luieriken.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit