Deze zangeres won ook namens Luxemburg het Song­festival

 

Ze woont tegenwoordig in Parijs maar op 15 december is ze in Amsterdam en wel hiervoor.

 

De Franse Corinne Hermès begon op jonge leeftijd al met piano en gitaar spelen. Ze was altijd bezig met muziek. In 1983 vertegenwoordigde ze het land Luxemburg op het Eurovisie Songfestival. Ze ging er met de eerste prijs vandoor met het liedje Si la vie est cadeau. Het was de vijfde overwinning voor Luxemburg en tevens de laatste keer dat het land won. Alle vijf winnende inzendingen van Luxemburg werden opgevoerd door een niet-Luxemburgse zangeres. Vier van hen waren Frans, eentje was Grieks: Vicky Leandros die in 1972 won met Après Toi. Sinds 1994 doet Luxemburg niet meer mee.

 

Na het winnen bracht Corrine een album uit, in 2001 presenteerde zij de stemming van Frankrijk tijdens het Eurovisie Songfestival. Op dit moment zingt ze nog steeds, haar nieuwe album is uitgebracht op 12 Nov 2019. Die nieuwe hits maakt ze tegenwoordig in haar eigen muziekstudio thuis in het prachtige Parijs. 

 

Maar voor jou komt ze naar Amsterdam en wel over 22 dagen! Daar wil je natuurlijk bij zijn, op 15 december in de Ziggo Dome in Amsterdam. Er is een fantastische line-up met alleen maar oud-winnaars van het Eurovisie Songfestival.

 

Kijk voor de volledige line-up op de website van Het Grote Songfestival Feest. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Ticker Master.

 

 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers