Deze verrukkelijke balletjes graag.

 

Laten we maar gewoon beginnen.

 

Dit heb je nodig

Voor de balletjes

  • 1 ui
  • 500g kippengehakt
  • 2 takjes verse peterselie
  • 25g broodkruimels
  • 2 tl knoflookpoeder
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 el Parmezaanse kaas

 

Voor de saus

  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen

  • 5 el boter
  • 300 ml bouillon
  • 4 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • 200 g Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Maak eerst de balletjes. Snijd de ui fijn en meng de ui met het kippengehakt. Snijd de peterselie fijn en voeg dit samen met de broodkruimels, de kruiden en kaas toe aan het mengsel. Meng dit allemaal goed en draai er balletjes van. Bak de balletjes in een pan of doe ze in de oven.

In de tussentijd beginnen we aan de saus. Snijd de ui en knoflooktenen fijn. Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe en bak op laag vuur voor ongeveer 15 minuutjes. Roer regelmatig en voeg dan de knoflook toe en laat nog even lekker bakken. Voeg warme bouillon toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur weer laag. Breng op smaak met peper en zout. Voeg wat fijngesneden peterselie toe. Als laatst doe je de balletjes erbij en maak je het af met Parmezaanse kaas. Laat nog 5 minuten op het vuur staan, voordat je de balletjes serveert.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares