Deze supermarkt maakt biologische producten dezelfde prijs als ‘gewone’

 

Als ik voor een schap sta in de supermarkt en ik vergelijk wat de normale variant versus de biologische kost, dan schrik ik altijd een beetje.

 

 

 

Het prijskaartje duwt je toch voorzichtig richting de slechtere keuze, ook al wil je dat niet. Biologisch is soms minder logisch voor je portemonnee.

 

Mijn manier van boodschappen doen is veranderd. Eerst pakte ik gewoon rücksichtslos het goedkoopste van het goedkoopste uit het schap, want: ik had nog geen verantwoord salaris om verantwoord boodschappen te doen. Onderzoek wijst trouwens uit dat ik hier niet de enige in ben, want de grootste drempel bij het kiezen voor biologisch is de prijs. Inmiddels kies ik meer en meer voor de biologische variant, maar toch wringt het soms bij me dat er iets te kiezen valt. Hoe krom is het dat we een keuze hebben tussen een goedkoper product dat zonder liefde voor de wereld is gemaakt of het betere alternatief? Je zou toch denken dat het betere alternatief het enige alternatief hoort te zijn. Het is beter voor het milieu, beter voor de dieren, beter voor de boeren en ook gewoon beter voor jezelf.

 

Dat moest anders, vond supermarkt PLUS. En daarom stappen zij met het huismerk over op biologische melk. Het maakt niet uit of je halfvol pakt, een volle meeneemt, voor de karne kiest, graag mager drinkt: biologisch it is. Wát een goede ontwikkeling dit, mensen. Misschien denk je nu: dat voel ik vast in de portemonnee en anders de melkboer wel. Maar nee! PLUS neemt verantwoordelijkheid voor de wereld, de klant én de leveranciers. De boer krijgt de prijs voor de biologische melk, de klant betaalt de prijs van een regulier pak en de wereld ziet er een klein beetje beter uit.

 

Waarom PLUS dit doet? Omdat ze vinden dat het tijd is om de denkwijze te veranderen: biologisch moet de norm worden om de wereld te verbiologiseren. Ik vind dat deze term opgenomen moet worden in de Van Dale. Laten we allemaal verbiologiseren. PLUS gaat je alvast voor en wij doen mee. En als je denkt dat het bij melk blijft: dat is niet zo. Over een paar weken wordt de huisyoghurt (mager en vol) ook vervangen door het biologische alternatief. Hulde!

 

PLUS gaat de huismelk de komende weken stapsgewijs vervangen voor de biologische variant.

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans