Deze spannende Scandinavische serie wil je gaan zien

 

Geen idee hóe ze het doen daar, maar alles wat spannend is doen ze toch goed, daar in Scandinavië.

 

Geen idee hóe ze het doen daar, maar alles wat spannend is doen ze toch goed, daar in Scandinavië. Qua series en films, maar ook qua boeken. Zelf ben ik een behoorlijke boekenwurm en zijn de boeken van Henning Mankell mijn absolute favoriet. Vandaar ook dat dit mijn nieuwe favoriete serie wordt. Ja, dat voel ik nú al aan. 

 

Die serie gaat Young Wallander heten en is een bewerking van de boeken van… Henning Mankell. YES, dit wordt sówieso kneiterspannend. De hoofdrolspeler heet Kurt Wallander, waar de schrijver een volledige reeks over heeft gemaakt (aanrader dus). Deze serie is een prequel, voordat Wallander bij de politie zat. 

 

In de serie is Kurt net afgestudeerd van de politieschool en krijgt hij zijn eerste zaak toegewezen. Een broekie dus nog, maar die eerste zaak zal niet een makkelijke zijn, uiteraard. 

 

De eerste beelden zijn zojuist online gezeten en check je natuurlijk hieronderrrr. Opvallend: ondanks het feit dat het een Zweedse serie en concept is, wordt het een Engelstalige serie. Had ik niet verwacht, maar vind ik stiekem wel altijd lekkerder wegkijken. 

 

Kleine ‘maar’ wel, want een releasedatum is er nog niet. Béétje jammer weer, maar aangezien de eerste teaser er al is, kan dat geen eeuwen meer duren toch? En vandaag staat Selling Sunset weer online, dus zullen we afspreken over een maandje Young Wallander, Netflix? Lijkt me een goed streven. 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer