Hoe mis moet het zijn als je vakantie zo eindigt?

 

Want stel je even voor zeg!

 

Eindelijk is de auto gepakt. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar het is elk jaar stressen geblazen voordat de vakantie eindelijk kan beginnen, dus het zal ook eens niet. De eerste 900 kilometer hakten er ook al best wel in. Gedoe over wanneer er gestopt gaat worden voor een broodje, gedoe over de route, gedoe omdat jij te veel praat en hij niet luistert – of andersom. Gedoe in de file, gedoe om te hard rijden en dan weer totaal niet opschieten. Kortom: gedoe. En dan slaat hij af om te tanken en slaat de vlam in de pan. Om wat eigenlijk en hoe erg kan het worden? 

 

Zo erg, dat hij je hier laat staan? Niet voor te stellen! Dat zou hij echt nooit doen! Dreigen nog tot daaraantoe. Uit zijn dak gaan: alla. Maar jou hier langs de autoroute achterlaten en er vandoor scheuren? Die stopt over een paar meter heus wel weer en dan stap je gewoon weer in. Als je ziet dat hij echt gas geeft om de snelweg op te rijden, geloof je het nog niet en ga je eerst even rustig zitten. Je kunt je namelijk niet voorstellen dat hij níet omdraait om je op te halen. Zo zijn jullie niet getrouwd. 

 

Maar dan opeens weet je het niet meer zo zeker. Want hoe lang sta je jezelf nu al wijs te maken dat hij er zo weer is? Je belt hem. Hij neemt niet op. Je besluit nog even te wachten en dan nog een keer te bellen. En nog eens en nog eens. 

 

Dit is het verhaal van de man die zijn vrouw ijskoud achterliet op een parkeerplaats langs de Franse Autoroute du Soleil en daarna plankgas 900 kilometer terug naar huis reed. Het stel zou ruzie hebben gehad, viel erover te lezen. En die was blijkbaar nogal hoogopgelopen. Onderweg naar huis had de man zich niet bedacht, noch zich even achter de oren gekrabd als in: wat moet ze nou eigenlijk beginnen in haar eentje daar bij dat tankstation. Na hulp van de gendarmerie en een nachtje in een motel, besloot zijn vrouw de volgende ochtend ook maar op huis aan te gaan. Ze kwam met de hogesnelheidstrein. Wat moest ze ook anders, zou je zeggen. Einde vakantie sowieso.

 

Einde huwelijk? Het moet wel heel erg mis zijn tussen twee mensen als ze op deze manier de pers halen, toch?

 

Bron: RTL

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans