Deze restaurantboxen wil je thuis proberen

 

Rutte zei het al: bestel bij je lievelingsrestaurant en koop lokaal. En als Rutte zegt dat ik eten moet bestellen, dan doe ik dat natuurlijk. Tegen zoiets moet je niet ingaan.

 

 

Ik deed even een ronde op de redactie om te zien wat de lievelingsboxen bij restaurants zijn. Dan rest me nog één advies: bestel maar, bestel maar, bestel maar.

 

Neni in Amsterdam
Het restaurant waar ik elke dag wel zou willen eten omdat ik verslingerd ben aan de Libanese keuken. Misschien dat ik zelfs overwogen heb om vanuit mijn woonplaats (niet Amsterdam dus) naar het Stadionplein te rijden om een Signature Balagan Box af te halen. Heel misschien.

 
 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door NENI Amsterdam (@neni.netherlands)

 

Restaurant Viviamo in Woerden
De beste truffelrisotto in town, een burrata waar je van gaat watertanden en met kerst een borrelbox ter begeleiding bij je wijn. Klein flesje homemade limoncello erbij om na te borrelen en daar zou ik een canolli of tien bij bestellen als ik jou was. Mijn bestelling is al geplaatst, nu de jouwe nog.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Viviamo (@viviamowoerden)

 

Wils in Amsterdam
En als je dan toch op het Stadionplein bent, zorg dan dat je de restaurantbox van Wils niet vergeet. Onze Lotte had ‘m dit weekend en bleef maar foto’s en filmpjes sturen, zo door het dolle was ze. Je schijnt nauwelijks zelf iets te hoeven doen en toch restaurantwaardig te eten. Kaarsen aan en tafelen maar.

 

Fico in Utrecht
De box van Fico is een begrip aan het worden in Utrecht. Flesje cava, instructiefilm van de chef, een cocktail,  playlistje erbij en dan natuurlijk je vier gangen. Waar voor je geld en ze wisselen zo af en toe van menu, waardoor je nog een keer kunt bestellen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Fico Utrecht (@ficoutrecht)

 

Restaurant Goud in Rotterdam
Take Goud Out en Gastrohome, chapeau alleen al voor de benamingen. Het restaurant van Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker hebben een Dine out of the box, waarbij je zeker tweeënhalf uur aan tafel zit. En als ik jou was zou ik ook nog even op de wijnkaart kijken. Tip voor Rotterdam en omstreken.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door GOUD (@restaurantgoud)

 

Paisan in Hilversum
Als je net zoals ik van de mediterrane keuken houdt, blijf dan vooral even hangen. Paisan bestrijkt qua keuken zo’n beetje alle hoeken van de Méditerranée en maakt de meest goddelijke hummus ever. Dit weekend staat bij mij de shakshuka, burrata, falafel en lamskebab op het menu (en hummus, duh), maar ik voorzie ook nog wel een feestdagenbox rond kerst.

 

VanDalen Gastrobar in Vlaardingen
Het bulkt van de heerlijke gerechten op de kaart van Van Dalen. Ik overweeg te doen alsof ik in Vlaardingen woon. Met kerst hebben ze een waanzinnige box en daarvoor en erna kun je een puik driegangenmenu bestellen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door VanDalen Gastrobar (@vandalengastrobar)

 

Ruby Rose in Utrecht
Neem alles wat je lekker vindt, stop het in één box en haal het af bij Ruby Rose, Het kan niet anders dan dat ze dit gedacht hebben toen het menu in elkaar gedraaid werd. Ook geschikt voor vega, want dan krijg je gewoon een eigen variant.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Ruby Rose (@rubyroseutrecht)

 

Restaurant Vlaar in ’s-Graveland
Nog eentje die ik zelf wil proberen, maar het is dan ook mijn lijstje en daarom toegestaan. Geen box dit keer, maar à la carte te bestellen. Voelt dat even als before corona. De steak tartare, een salade Vlaar met gebakken wilde gamba’s, een grietfilet, een bospaddenstoelenlasagne, een selectie van drie kazen… Goddank woon ik hier om de hoek.

 

Brasserie Lolita in Amsterdam
Je doet iets waanzinnig goed als je restaurantbox een legende lijkt te worden in Amsterdam. ‘De nodige verrassingen’ zijn ook echt verrassingen. Deze box is een beleving op zich. Nu al zin in een un Noël avec Lolita.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lolita (@brasserielolita)

 

Backyard in Rotterdam
Plant-based, vegan friendly en snackboxen to go, dat is wat je krijgt als je bij Backyard in Rotterdam bestelt. Nog niet zelf geproefd, maar er gaan goede verhalen over rond.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door BACKYARD (@backyardrotterdam)

 

Café Caron in heel Nederland
Kerst met Caron, wie wil dat niet? Samen met wijnkoperij de Gouden Ton zet Caron iets bijzonders bij je op tafel. Door het héle land. Hoe waanzinnig lekker is dat? Alle toeters en bellen met een kerstmenu of toch liever een plateau; het kan allemaal.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Café Caron (@cafecaron)

 

Paco Ciao in Leiden
Lekker nieuws voor Leiden en omstreken: de Paco’s Foodbox, een Bavette Bag of toch liever de Veggie Bag? Ach, ga zelf maar kijken, te leuk om niet te bestellen.

 

De Librije in Zwolle
Leren koken zoals bij De Librije. Geen restaurantbox maar les van Jonnie zelf of een wijnproeverij van Thérèse. Sta je gegarandeerd met kerst de sterren van de lucht te koken.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door De Librije (@delibrijezwolle)

 

Breda in Amsterdam
Breda bij je thuis, het kan. Je bestelt via zo ongeveer elke bezorgservice het viergangenmenu van Breda. Hartstikke handig en ik vind het ook nog eens heel betaalbaar. Tip voor thuis.

 

Jaimie van Heije in Ouderkerk a/d Amstel
Altijd fijn als iemand even mijn inbox in slide om me te attenderen op nóg een goddelijk menu. Dit keer werd Jaimie van Heije getipt en vooral zijn grappige video’s met instructies vallen in de smaak bij de liefhebbers, net als zijn eten trouwens.

 

Heb jij nog tips? Stuur ze zeker naar adeline@amayzine.com.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans