Deze Nederlandse stad is uitgeroepen tot beste van Europa

 

Dat ons kikkerlandje gezegend is met heel wat mooie steden is inmiddels geen nieuws meer.

 

 

Zelf woon ik in Amsterdam, maar een weekendje weg in eigen land vind ik nooit een straf. Maastricht vind ik geweldig mooi en gezellig, net als Utrecht. In Rotterdam kom ik voor de waanzinnige restaurants, in Den Haag voor het strand en de leuke boetiekjes, in Groningen voor het stappen tot zeven uur ’s ochtends… HAHA. Nee, ook Groningen heeft veel meer te bieden dan alleen het uitgaan. Nijmegen, Leeuwarden, Eindhoven; ook allemaal zo leuk. Het kwam voor mij dan niet als verrassing dat een Nederlandse stad voor de tweede keer werd gekozen tot ‘beste stad van Europa’. Rotterdam ging er in 2014 al eens met deze eer vandoor, en nu hebben we dus weer die eerste plek.

 

Alleen… De stad die heeft gewonnen, daar heb ik wel wat vragen bij. Mag ik wat tromgeroffel alstublieft? And the winner iiiiis… Amersfoort. Ja. Laat dat maar even bezinken.

 

‘De jury heeft Amersfoort beoordeeld op stenen en op mensen, en hoe je beide met elkaar verbindt. En op al die vlakken hebben we veel te bieden. We hebben zowel eeuwenoud als modern erfgoed dat bewonderaars van buiten de gemeentegrenzen aantrekt. Amersfoorters willen nog wel eens bescheiden zijn als het over hun stad gaat, maar deze prestigieuze prijs, zie ik als erkenning dat er genoeg is om trots op te zijn,’ aldus wethouder Rutger Dijksterhuis.

 

Nou, je hoort het: dat volgende vriendinnenweekend, doe dat maar niet naar Valencia. Vergeet Rome. Parijs? Nee, bedankt. Reykjavik: ook daar passen we voor. We gaan naar AMERSFOORT.

Door: Redactie Amayzine.com