Deze bruid had een reddende engel

 

Het zal je toch gebeuren: ben je de bruid, kom je te laat op je eigen huwelijk. Je moet er toch niet aan denken?!

 

 

Het overkwam Sara Chmoun bijna toen zij vorige maand haar ja-woord aan haar grote liefde Willemjan wilde geven. De auto die haar samen met haar zusje en broertje naar de trouwlocatie zou brengen kreeg pech. Daar stond ze dan. In haar prachtige bruidsjurk langs de kant van de weg. En even leek de mooiste dag van haar leven in een nachtmerrie te veranderen.

 

Maar gelukkig was daar opeens een heel lieve dame die meteen stopte en aanbood om Sara en haar familieleden naar de kerk in Glanerbrug te vervoeren. Maar in alle hectiek van het toch-op-tijd-komen was Sara helemaal vergeten om naar haar contactgegevens te vragen om de vrouw later een bloemetje te kunnen sturen.

 

 

 

 

En hoe fijn is het dan dat er Facebook is?! Want na een oproep op sociale media werd er een flinke zoektocht opgestart om deze lieverd te vinden. En dat is gelukt!

 

Het was mevrouw Gertrude Maatman die geen moment aarzelde toe ze Sara naast de kapotte auto zag staan. Natuurlijk gaf ze deze bruid een lift. Mevrouw Maatman kon haar toch niet zomaar in de berm laten staan?!

 

Inmiddels is Sara bij mevrouw Maatman thuis langs geweest met een prachtig boeket bloemen. Samen met haar kersverse echtgenoot Willemjan. Want ze was gelukkig toch op tijd om te trouwen!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit