Deze bekende vrouw gaat op haar 36ste met pensioen

 
En daar heb ik zo mijn mening over…
 

Gisteren heeft de 36-jarige rapper Nicki Minaj laten weten met pensioen te gaan. ‘Wat?’ zal je vast denken, ‘nu al met pensioen, op deze jonge leeftijd?’ Maar deze keuze heeft ze gemaakt omdat ze graag kinderen wil. 

 

In Nederland wordt een vrouw gemiddeld 82 jaar oud. Als Nicki zo oud wordt zou dat betekenen dat ze de komende 46 jaar thuis zit. Of nou ja, niet aan het werk is. Alhoewel de zangeres waarschijnlijk genoeg geld heeft verdiend om haar toekomstige kinderen en kleinkinderen tot in lengte van jaren te kunnen onderhouden, ben ik toch niet jaloers. 

 

Sommigen zullen vast denken: ‘Heerlijk toch, op je zesendertigste met pensioen en dan de rest van je leven niets meer doen.’ Maar ik zou er niet aan moeten denken. Ik ben een bezig bijtje, houd niet van stilzitten en heb al helemaal niet hetzelfde rekeningsaldo als Nicki. 

 

En wat gaat ze straks doen als haar kids groter zijn? Haar toekomstige kinderen zullen ook ooit naar school moeten, of doorstuderen, of werken. Of is het zo dat als je een moeder als Nicki hebt, met zoveel geld, werken helemaal niet nodig is? Kunnen zij vanaf de dag dat ze geboren worden ook met pensioen? 

 

En wat nou als ze zich vergist heeft? Het rappen toch een beetje mist? Is Nicki Minaj dan zo populair dat ze meteen een comeback kan maken? Of zal ze in de toekomst andere dingen gaan doen? Lijkt mij haast van wel, je kan toch niet zo lang thuis zitten en niks doen.

 

 

Zou mij niks verbazen als Nicki zich binnen de kortste keren dood verveelt en weer op tournee gaat. Misschien wel met een baby backstage bij de oppas, en weer door naar het volgende optreden. Ik ga het zien. 

 

Maar eerst die baby. Of misschien wel twee of drie. Dan kan ze die mooi in slaap rappen. Daar heeft ze tenslotte verstand van. Maar met pensioen op je zesendertigste? Lijkt me hartstikke saai. Wat jij? 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers