Franska’s Favorite x Marne Mosterd
Deze alleskunner moet je in huis hebben
Hier op de redactie delen we graag elkaar de allerbeste tips met voor huis, tuin en koelkast. Dit is er zo eentje…
Want als je dit eenmaal geproefd hebt wil je nooit meer wat anders. Het is de ideale basis voor een smakelijke dressing op een frisse salade of als topping op een gegrilde aardappelsalade. Ik ben een echte liefhebber en geniet nog meer van een riante borrelplank of uitgebreide picknick als er ook Marne Groninger mosterd bij te vinden is. Want deze ambachtelijk gemaakte mosterd met de grof gemalen mosterdzaadjes ziet er niet alleen heerlijk uit, hij is ook vol van smaak en geeft je bordje meteen een bite.
Het zit al 127 jaar in het assortiment van het Groningse Marne Mosterd, maar is sinds kort ook in een handige knijpflacon van 225 gram verkrijgbaar. Die gaat natuurlijk met me mee op reis, want het is zo fijn het om dit bij een pitstop langs de snelweg op een kakelvers bolletje jong belegen te smeren. En die Franse saucijzen van de barbecue worden net even lekkerder met deze smaakmaker. Bovendien is deze Groninger mosterd ook nog eens hartstikke goed voor je, want hij bevat maar weinig calorieën, suiker en vet terwijl het boordevol zit met aminozuur en gezonde Omega 3-vetten. Deze echte Groninger mosterd van Marne mag dus ook niet in jouw koelkast ontbreken. Verkrijgbaar bij Jumbo voor €2,19 (225 gram).
Wacht, had ik je het recept voor die gegrilde aardappelsalade al gegeven?
DIT HEB JE NODIG
· 1,5 kg aardappelen
· scheutje olijfolie
· zout en peper
· 200g crème fraîche
· 2 el Marne Groninger mosterd
· water
· een paar takjes dille
ZO MAAK JE HET
Schrob de aardappelen goed schoon. Breng ze vervolgens aan de kook in koud (gezouten) water met het deksel op de pan. Wanneer het water kookt, haal je het deksel van de pan en laat je de aardappelen nog 10 minuten koken. Snijd de aardappelen in de lengte in parten en verhit dan een grillpan. Verdeel een scheut olijfolie over de aardappelpartjes en strooi wat zout en peper erover. Grill de aardappeltjes tot ze krokant zijn. Voor de saus mix je de crème fraîche en de Marne Groninger mosterd. Doe er wat water bij om de saus te verdunnen. Serveer de aardappeltjes met de saus en wat dilletakjes.
Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.