Deze 11 types collega’s
hebben we allemaal

 

Op de werkvloer vind je een scala aan mensen: de druktemaker, de kletser, de harde werker. Je snapt het. Iedereen is natuurlijk net even anders. Je kunt wel hetzelfde beroep hebben, maar dat betekent niet dat je ook op je collega’s lijkt.

 

Dus, wat voor werk je ook hebt, wat je ook doet in het dagelijks leven…

 

De out-of-office’er
Ik bedoel: zij of hij werkt wel op jouw afdeling, maar eh, je ziet diegene nooit. Altijd buiten de deur aan het werk, altijd een afspraak in een hip restaurant en een zakenreis naar Londen. Geen tijd om met jou aan dat bureau te zitten.

 

De allemansvriend
Je collega die goed in de groep ligt en daar ook gebruik van maakt. Die collega van wie je denkt: heb jij om half twaalf nu nog niets gedaan aan je werk en alleen maar koffie gedronken en gepraat? Oké, prima. Je wilt soms klikken bij de grote baas, maar je doet het niet.

 

De werker
Denk je dat jij vlug je werk af hebt, is er nog altijd die ene persoon die veertien uur in het weekend vooruit werkt om nog nét alle deadlines drie weken voor te zijn. Irritant soms. Maar ja, je kunt er moeilijk wat van zeggen, want gewerkt wordt er. Je wilt haar soms wurgen.

 

De lolbroek
Altijd in voor een platte grap of een foute opmerking die nét op het randje is. Kom je de dag wel mee door.

 

De knapperd
Degene die er op kantoor zo knap bij loopt dat je instant onzeker wordt. De mooiste kleding, de hipste spullen; een model is er niets bij. Je wilt haar soms zijn.

 

De serieuze
Geen tijd voor small talk bij de koffiemachine, er moet zakelijk worden gesproken over corporate deals, meetings en skills.

 

De hielenlikker
Het maatje van de baas en de slijmjurk op en top. Krijgt alles voor elkaar, ook die promotie waar jij van droomt en die heerlijke thuiswerkdag. Maar ja, deze persoon weet zijn of haar weg naar de big boss te vinden.

 

De stiekemerd
Altijd aan het whatsappen op de laptop zodat niemand het ziet. Maar jij ziet het. Altijd aan het shoppen tijdens werktijden en ook dat zie je. Altijd even nét wat later binnen, wat langer pauze, wat eerder weg. Stiekem gewoon net iets minder aan het werk dan jij, maar het valt niemand op.

 

De bemoeial
Weet altijd alles beter. Ook als ze op een hele andere afdeling werkt, hoor.

 

De gangmaker
Zij is die persoon die de wijn inschenkt op vrijdagmiddag vijf uur. Zij nodigt iedereen uit voor een kerstlunch, een sinterklaasspel of een hysterisch teamuitje met paintball en andere ongemakkelijke sporten. Goed voor de sfeer.

 

De ouwehoer
Ze werkt wel door, maar ze kletst ook terwijl ze werkt. Over haar hele leven en hebben en houwen. Je weet meer over de scheiding van haar vaders tandarts dan dat je van je eigen moeder weet.

 

Door: Redactie Amayzine.com