De zeven zaligheden van het Amàre Beach Hotel

 

Er zijn soms van die dingen die je een keer in je leven gedaan moet hebben. In een superduperluxe hotel slapen bijvoorbeeld. Ik wilde mezelf en mijn meneer eens flink verwennen en ben daarom laatst zomaar op het vliegtuig gestapt en voor een lekker weekendje naar Marbella gevlogen.

 

Daar staat het Amàre Beach Hotel. Splinternieuw, hot and happening. Als je binnenkomt word je al helemaal blij. Je wordt supervriendelijk ontvangen en het ruikt er heerlijk. Maar er is nog veel meer…
 

De zeven zaligheden van het Amàre Beach Hotel in Marbella

 

 

1. De kamer met uitzicht over de Méditerranée, en dan dat bed! Het leek wel een slagroomsoes. Alles was tippietoppie verzorgd met een badjas en slippertjes en heerlijk geurende badproducten voor in de regendouche. Ik voelde me net een prinsesje.

 

 

2. Het restaurant is echt heel goed. Er is ‘s ochtends een waanzinnig ontbijt met een enorme keuze uit warme en koude gerechten. Pannenkoekjes en omeletjes te kust en te keur. Ik rolde zo weer naar buiten. Daarna een lunch in het kleinere restaurant, pal aan zee. Lekkere visjes en dan dat uitzicht! Het diner in de avond was heerlijk. En er was zelfs live entertainment met van die bijzondere zangers. Hoe leuk is dat!

 

 

3. De spa onder het hotel is echt fan-tas-tisch. Verschillende whirlpools, een Turks stoombad en een sauna zorgen ervoor dat je weer helemaal fris en fruitig tevoorschijn komt. En ik heb mezelf een heerlijke massage cadeau gedaan. Ik stond als herboren weer op. En het zwembad met de buitenbar is ook niet mis. Als je een paar baantjes hebt getrokken smaakt dat drankje natuurlijk nog lekkerder.
 
4. Een prachtig privéstrand. Met van de zalig dikke ligbedden en fluffy handdoeken. Je hoeft maar op een knopje te drukken en iemand komt vragen of je iets wil drinken. Zo’n emmertje met Sangria, dat wil ik thuis ook wel…

 

 

5. Op de negende verdieping is de rooftopbar met een waanzinnig uitzicht over het strand en Marbella. Er staat een coole dj en er worden geweldige cocktails geserveerd. Mjamm. Kijk mij nou eens zitten. En lekker dat ie was! 

 

 
6. Perfecte ligging op loopafstand van het schattige centrum van Marbella met gezellige barretjes, toffe winkeltjes en lekkere restaurantjes. En Puerto Banus, de jachthaven waar je leuk kunt flaneren, is heel makkelijk met de veerboot te bereiken. Of je neemt één van de fietsen van het hotel en peddelt lekker op de trappers langs de boulevard die kant op.
 
7. En pssst, niet verder vertellen: het is een adults only hotel. Dus verboden voor pubers. Hoe heerlijk. Geen rommel om me heen en geen ‘Maaaaaaam, waar zijn m’n hockeykleren’. Mag ik nog een nachtje blijven?

 

 

Ook zin in zo’n megaverwenweekend? Kijk dan op www.amarehotels.com..

 

 

En als je nou liever naar Ibiza gaat… Op 24 juni opent een spiksplinternieuwe vestiging van Amàre Beach Hotels in de San Antonio baai. Ook niet mis!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit