De ultieme kazige borrelhap

 

Alain Caron neemt je met De bijbel van de Franse keuken mee op reis door Frankrijk: serveer een klassieke uiensoep uit Centraal-Frankrijk, maak de lekkerste varkenskoteletten op Parijse wijze, of reis af naar Zuid-Frankrijk voor coquilles Saint-Jacques uit de oven.

 

 

Alle kaaslovers verzamelen: dit is het hoogtepunt van je dag. Alain Caron maakt gougères; luchtige, kazige soezen. Dit is de perfecte kazige snack.

 

Dit heb je nodig

  • 50 g boter
  • 50 ml melk
  • 50 g bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 50 g oude kaas, geraspt

 

Extra

  • garde
  • pollepel
  • bakpapier
  • spuitzak
  • rooster

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

Verwarm de boter, de melk en 50 milliliter water in een steelpan. Voeg de bloem en een snufje zout toe. Roer glad met een garde. Laat de bloem garen.

 

Haal de pan van het vuur. Voeg al roerend met een pollepel een voor een de eieren toe. Voeg het tweede pas toe als het eerste is opgenomen. Voeg de kaas toe en meng goed.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het deeg in een spuitzak. Spuit hiermee de gougères op het bakpapier. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de gougères zit.

 

Bak de gougères in 15-20 minuten in het midden van de oven tot goudbruin. Laat ze een beetje afkoelen op een rooster en serveer ze warm.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav