De Uitmarkt,
daar wil je naartoe

 

Ja hallo goedemorgen! Al plannen voor vandaag? Op deze heerlijke vrije zaterdag ga ik eens iets heel anders doen. Niks met m’n boodschappenkar in de rij bij de super. Ik ga fijn naar Amsterdam.

 

Ja, ja, ik weet het: Amsterdam ligt niet voor iedereen op de route. En ja, ik kom ook weleens in Groningen, Tilburg of Zwolle. Maar komend weekend is Amsterdam toch echt the place to be. Want de Uitmarkt is er weer.

 

Vind je de Uitmarkt elitair? Ben je gek. Niks van waar. De hele stad staat vol met podia waar je je kunt vermaken. Muziek, dans, theater; er is van alles te zien. En zeker op zo’n mooie dag als vandaag is dat hartstikke leuk. En het is allemaal gratis toegankelijk hè?!

 

Met als klap op de vuurpijl de jubilea, zoals 350 jaar Rembrandt, 125 jaar Stedelijk Museum Amsterdam en Mahler 2020. Meer dan de moeite waard om te bezoeken.

 

Ik ga vandaag om 17.00 uur zeker even kijken naar Charly Luske. Deze grandioze zanger brengt samen met zijn steengoeie live-band op het Museumplein een ode aan George Michael. Hij speelt de grootste hits en vertelt zo het verhaal van deze veel te vroeg overleden superster. Freedom, Faith en Careless Whisper en de hits van Wham!

 

Ben je meer van de klassieken? Ga dan om 17.45 uur naar de repetitie van het Haagse Residentieorkest in het Concertgebouw. Heel bijzonder om te zien hoe zo’n groot orkest met elkaar zo mooi kan spelen. Sowieso is een bezoek aan deze prachtige concertzaal een feestje.

 

Of houd je meer van Hazes? Ga dan om 22.30 uur op het Museumplein heerlijk meezingen met Martijn Fisher. Ik sta vooraan, dat snap je!

 

Heb je vandaag geen tijd of geen zin? Morgen is er ook nog Uitmarkt. Ik zou sowieso maar gauw opstaan als ik jou was!

 

Nou snap ik best dat de gemeente Amsterdam graag wil dat je met de trein komt. Pak dan vanaf het Centraal station lijn 2 of lijn 11 richting het Museumplein, daar gebeurt het allemaal.

 

Wil je toch met de auto komen, dan heb ik hier een wereldtip voor je: Goedkoop parkeren in de hoofdstad. Wie wil dat nou niet?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit