Onze columnist opereert undercover en ontfutselt mannen de échte waarheid over het daten. Deze week vertelt Vincent over zijn date die nog moet komen. Moet hij dit wel doen? Wat vinden jullie?

 

Morgen is het zover: dan hebben we een date. Maar of dat verstandig is, daar lig ik al dagen wakker van.

 

Ik wil wel! Ik kán niet anders. Ik ben namelijk zo gruwelijk verliefd op haar.

 

Onze date is dus ook niet bedoeld om te kijken of we verliefd op elkaar kunnen worden. Dat zijn we namelijk allang. Maar er is wel een klein probleempje…

 

We zijn allebei getrouwd.

 

Ik niet eens ongelukkig, maar zij zegt dat bij haar man het vuur er wel uit is. Ze verveelt zich dood bij hem. En dat was ook de reden dat ze met haar vriendinnen was gaan stappen en wij elkaar tegenkwamen. Ik ben muzikant en ik speel in een band. En ik kom daarbij al jaren leuke vrouwen tegen, maar er is nog nooit iets gebeurd met me.

 

Maar bij háár…

 

Ik maakte zelfs fouten met spelen toen ik haar in het publiek zag staan. Daar stond ze ineens. In een pikdonkere zaal leek alleen op háár het licht te schijnen. En bij haar gebeurde hetzelfde, zei ze. Ze stond wat te dansen met haar vriendinnen en keek terloops naar de band op het podium. En ineens zag ze mij. BAM!

 

We hebben elkaar zeker drie seconden sprakeloos aan staan staren en toen herpakte ik mezelf weer. Net genoeg om niet een heel nummer te verpesten voor de zaal. Volgens mij heeft de zaal er zelfs niets van gemerkt, maar voor ons leek het even of we met zijn tweeën in een lege zaal stonden. Of we elkaar al jaren kenden en elkaar eindelijk hadden teruggevonden, in plaats van voor het eerst zagen. En ik ben haar de hele avond blijven volgen met mijn ogen, mijn gedachten en mijn hart.

 

Ik heb haar na het optreden nog proberen op te zoeken, maar toen was ze al weg. Ze was verstandig geweest, omdat zij ook wel voelde wat er anders zou gaan gebeuren.

 

Maar toen ze twee weken later wéér in de zaal stond gebeurde hetzelfde. En toen hebben we elkaar wél gesproken na afloop van het concert.

 

Omdat er ook nog anderen bij stonden is er toen verder niks gebeurd, maar daarna zijn we vrienden geworden op Facebook. En daar zijn we privé aan de babbel geraakt.

 

En ik wil eigenlijk helemaal mijn vrouw geen pijn doen, maar ik móet haar zien! Ik moet iets negatiefs gaan ontdekken waarmee ik haar uit mijn hoofd kan krijgen. En anders wil ik zeker weten dat ze het waard is om alles kapot voor te maken wat ik met zoveel liefde heb opgebouwd. Ik kan niet anders.

 

En ik weet dat ik er straks misschien spijt van heb, maar ik kan (en wíl) het niet meer tegenhouden. Ik heb ineens het gevoel dat ik met de verkeerde ben getrouwd, en zij zegt datzelfde gevoel ook te hebben.

 

Ik word zo verschrikkelijk gelukkig als ik alleen maar aan haar dénk.

 

Onze kinderen zijn al groot, dus we gaan er geen tere zieltjes mee beschadigen als het iets gaat worden, maar toch voel ik me vreselijk schuldig naar mijn huidige lief. Nu al.

 

Ik kan het misschien nú nog voorkomen, terwijl ik tegelijkertijd denk: ik leef maar één keer.

 

Moet ik dit nou gaan mislopen? Wat een drama.

 

Terwijl ik me zó blij voel!

 

 

Vincent zijn naam is vanwege privacy gefingeerd. Zijn echte naam is bekend bij de redactie