De test: wonder­middeltjes tegen schurende boven­benen

 

Het schuurfestijn is van start gegaan. Normaal is het een stuk of zes hete dagen behelpen, maar sinds we er in Nederland een subtropisch klimaat op nahouden is het leed blijvend. Schurende bovenbenen, de horror zijn ze.

 

 

Geen paniek: hulp is hier. Je dacht toch niet dat we je bovenbenen deze zinderende zomer aan hun lot over zouden laten? Daarom: dé test. Wat helpt tegen schurende bovenbenen? Natuurlijk kun je zo’n gigantische broek onder je rokje frummelen, maar als je à la Marilyn Monroe over een luchtrooster flaneert, krijg je daar gênante taferelen van. Dé drie wondermiddelen die moeten helpen.

 

3. Good old talkpoeder
Ruikt naar vroeger, is ook een beetje van vroeger. Je kunt aan de gang met een wolk talk, maar het bepoedert allemaal wat onhandig. En hoe lullig is het als je met witte wolken onder je rok vandaan over straat loopt?

 

Oordeel: het helpt, maar is toch wat onhandig en ruikt net wat te veel naar baby’s. Hé, we zijn maar even eerlijk.

 

2. Vevina Friction Protection Cream
Het wondermiddel, als je het world wide web mag geloven. Waar men keuvelt over rode bultjes en schrale plekken, daar roept minstens één redder in nood: Vevina. Moeten we testen dus. Het middel komt in een tube en je smeert het aan de binnenkant van je (kussende) dijen.

 

Oordeel: werkt. Het lijkt alsof Vevina een beschermlaagje op de huid legt, waardoor de wrijving verdwijnt als sneeuw voor de zon. Of nou ja, je snapt het. En het lijkt ook alsof Vevina stiekem een beetje de huid koelt, uit voorzorg.

 

1. Smoovall’s Huidcontact Spray
Een nieuwkomer in schurende-bovenbenen-land, samen met alle meisjes waar het de eerste zomer voor is. Je bent niet alleen, dan weet je dat. Smoovall komt in sprayvorm, even schudden, spuiten en dertig seconden wijdbeens rondwaggelen op de redactie om het te laten drogen. Je kan natuurlijk ook blijven zitten, maar da’s lang niet zo hilarisch.

 

 

Oordeel: fluweel tussen de beentjes, zo zacht, we kunnen het niet anders zeggen (kan natuurlijk wel). Dat sprayen en waggelen ziet er misschien wat gek uit, maar het is wel ideaal. Het blijft de hele dag in werking op de schurende zones. Mocht je trouwens bad-sport-gewone-survival-foute-kleding hebben die schuurt, dan werkt het óók.

 

Oh ja, verder kún je ook water drinken in plaats van wijn, afvallen en nooit meer in de zon gaan staan of liggen, maar ja, een mens moet gelukkig blijven.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans