De sport­scholen en sauna’s weer open, wat vinden we daarvan?

 

Dat er gisteren een persconferentie was, dat was eigenlijk een beetje langs me heen gegaan. Maar toen kreeg ik ineens die pushmelding: sportscholen en sauna’s 1 juli weer open.

 

Nou, dat verbaasde me eigenlijk wel. Ik zag dat even niet aankomen. De eerdere versoepeling van de maatregelen omarmde ik natuurlijk met veel plezier, want natuurlijk willen we allemaal weer de horeca in. Maar zelfs daar dacht ik wel even ‘oei’… Best spannend.

 

En misschien heb ik me in het begin een beetje gek laten maken door angst, of is het omdat ik zelf corona heb gehad en de meest voor de hand liggende verklaring is dat ik ‘t in de sportschool heb opgelopen, maar ik vind het toch best tricky. Mensen ademen diep in en diep uit, wat de kans op besmetting groter lijkt te maken.

 

Een abonnement op één bepaalde sportschool heb ik niet, wel bij OneFit, waarmee je meerdere sportscholen kan bezoeken. Maar ik ben er nog niet helemaal uit of ik dat kan doen. Mijn voorkeur gaat voorlopig uit naar lessen die buiten worden gegeven. En dan voel ik me ook een beetje stom, want ik gun het die sportschoolondernemers ook zo dat ze open mogen. Maar aan de andere kant, als ik me er niet prettig bij voel…

 

Dus ik ben benieuwd of ik me nou een beetje aanstel of dat de rest er ook zo instaat. Voel jij je er, als het weer toegestaan is, prettig bij om de sauna weer in te duiken? Daar kom je voor je rust dus als je er niet ontspannen bij zit werkt dat niet. Of duik jij gelijk de sportschool in en vlieg je over de loopband? Niet dat ik nou een bangerd ben, maar ik kijk het nog even aan. Het is natuurlijk pas 1 juli, dat ze open zouden mogen. Er kan nog veel veranderen voor die tijd… Maar voorlopig voel ik me het fijnst bij m’n buitenklasje, of nog beter, bij m’n online lesje dat ik in de huiskamer doe.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer