De show van Victoria’s secret is officieel van de baan

 

Ooit was Angel worden het hoogst haalbare in modellenland, maar met het afblazen van de show lijkt dat tijdperk afgesloten.

 

Het gonsde al even in de gelederen, zo praatte Shanina Shaik haar mond al voorbij, maar Stuart Burgdoerfer van moederbedrijf L Brands Inc bevestigt het nu officieel. Een klusje minder voor Doutzen Kroes en Romee Strijd.

 

Het lingeriemerk maakte zich al niet zo geliefd door zich krampachtig aan een onwerkelijk wit en dun schoonheidsideaal vast te klampen en toen de chief of marketing ook nog meedeelde dat er bij VS geen plaats was voor plussize modellen en transgenders riep men op tot een wereldwijde boycot. De tv-cijfers waren in 2018 maar magertjes (dat dan weer wel) ten opzichte van de miljoenen in de jaren daarvoor en nu kondigt het bedrijf aan zich eerst te richten op het stabiliseren van het merk door alle onrust die is ontstaan. Gevalletje ‘je moet wel’.

 

Victoria’s Secret stamt uit 1977, de wereldberoemde show met haar Angels uit 1995. We leven inmiddels bijna in 2020, tijden veranderen. De lancering van Rihanna’s Savage X Fenty heeft de toon gezet voor lingeriemerken. Elke vrouw mag er zijn in lingerie, ongeacht kleur, maat of gender. Misschien moet Burgdoerfer eens een kop koffie met haar gaan drinken, het is maar een idee.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door SAVAGE X FENTY BY RIHANNA (@savagexfenty) op

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans