VAKANTIELAND DUITSLAND X FRANSKA.NL

De schatkamer van Moeder Natuur staat in Duitsland

Kuren is al zo oud als de weg naar Keulen, geen wonder dat onze Duitse buren zo dol zijn op wellnessvakanties. Dit is vast ook iets voor jou.

 

 

Het kuren is zo ongeveer in Duitsland uitgevonden, door ene meneer Kneipp om precies te zijn. Die naam heb je vast weleens gehoord. Toen deze natuurgeneeskundige tweehonderd jaar geleden moest herstellen van tuberculose ontdekte hij al dat het water uit thermale bronnen je weer beter kon maken als je ziek was. Door zijn zelfbedachte oefentherapie in het warme en koude water verbeterde zijn veerkracht en kreeg hij weer nieuwe energie. Deze Kneippkuur is nog steeds hartstikke populair en in vrijwel iedere spa zijn de ondiepe bassins te vinden waar je doorheen wandelt, een wisseldouche neemt of waar je je afwisselend onderdompelt in koud of warm water.

 

Moeder Natuur
Maar niet alleen het water van thermale bronnen heeft een heilzame werking op je lijf en leden. Ook natuurlijke modder, algen uit de zee en zuivere lucht van de eindeloze bossen zijn goed voor je gezondheid. De modderbaden werken tegen vervelende huidproblemen en hebben een bewezen effect op reumatische aandoeningen. Algen bevorderen de celvernieuwing en versterken zo het afweersysteem van je lichaam. En de grote groene bossen zorgen voor bijzonder zuurstofrijke lucht die je bloedsomloop stimuleert en je hoofd leegmaakt. Je kunt wel zeggen dat de schatkamer van Moeder Natuur dus in Duitsland staat.

 

Credits: DZT – Florian Trykowski, Christoph Jorda

 
Historisch of juist hypermodern
Hoe heerlijk is het om er even helemaal tussenuit te knijpen en je batterij op te laden door alles wat de natuur je daar te bieden heeft. Veel van de kuuroorden zitten op sprookjesachtige locaties in prachtige historische gebouwen met beeldschone tuinen of parken. Daarnaast zijn er ook hypermoderne resorts waar ze naast verschillende zwembaden ook talloze sauna’s, stoombaden, bubbelbaden en ontspanningsruimtes met comfortabele ligbedjes hebben. Overal kan er een programma op maat voor je gemaakt worden of je doet het gewoon op eigen houtje.
 

Credits: DZT – Günter Standl
 
Credits: Wiesbaden Congress & Marketing GmbH Adobe Stock – Fouad Vollmer Werbeagentur

 
Er valt nog veel meer te ontdekken
En er is nog veel meer te doen en te ontdekken. Voor de sportievelingen zijn er overal in Duitsland fantastische wandel- en fietsroutes. Met een gids of een app, alleen of juist met een groepje. Doe je het liever kalmpjes aan en ben je meer van de mindfulness? Veel kuuroorden bieden ook fantastische yoga-retreats en meditatiecursussen om helemaal tot rust te komen. En alleen al door die heerlijke bossen wandelen maakt dat je weer helemaal als nieuw naar huis gaat.
 


 
Credits: DZT – Floria Trykowski, Günter Standl, Jens Wegener
 

Vers en puur
Wellness draait niet alleen om de buitenkant, ook voeding speelt een belangrijke rol. Ben je meer van de klassieke keuken of kies je juist voor iets vegetarisch op je bord? Onze oosterburen houden erg van verse, pure voeding die dichtbij en vaak biologisch geproduceerd wordt. Met vers lokaal vlees, kaas, eieren, fruit en groenten toveren de Duitse chefs altijd wel iets lekkers op je bord. Niet alleen goed voor je lijf maar ook voor een schoon geweten.

 

Het Grote Genieten
Hoe fijn is het dat je praktisch om de hoek, soms al net over de grens, kunt kiezen uit meer dan 350 kuuroorden in allerlei soorten en maten, aan zee, in de bergen of de bossen. Voor ieders budget is er wel een te vinden. Ben je dol op luxe of houd je meer van basic? Ga samen met je lief of je vriendinnen of eens helemaal alleen. Er zit vast wel een spa tussen die op je lijstje van komende vakantiebestemmingen past en voor je het weet kan het Grote Genieten dus beginnen. Hier vind je alvast wat meer informatie over kuren in Duitsland. 

 

Viel Vergnügen!
 

Bron: Vakantieland Duitsland

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit