De royals die positief zijn getest op het coronavirus

 

Vanmiddag kwam het nieuws naar buiten dat de Britse prins Charles positief is getest op het coronavirus. Camilla en hij zitten nu in zelfisolatie.

 

Naar verluidt vertoont Charles milde symptomen en is hij over het algemeen in goede gezondheid. Camilla en hij verblijven apart van elkaar in Birkhall, Schotland. Camilla is ook getest maar die is (vooralsnog) de dans ontsprongen.

Prins Charles is niet het enige lid van een koninklijk huis dat besmet is geraakt. Eerder werd namelijk al bekend dat Prins Albert van Monaco het coronavirus heeft. Mogelijk is hij het die Charles aangestoken heeft bij hun ontmoeting, twee weken geleden. Ook bij Albert zijn de symptomen gelukkig nog mild.

Karl von Habsburg, de aartshertog van Oostenrijk, is ook positief getest op het virus. Hij blijft er zelf overigens lekker nuchter onder: ‘Het is irritant, maar ik voel me prima. Het is niet de zwarte plaag.’ Dat is ook een manier om ertegenaan te kijken, natuurlijk.

Met prins Charles als meest recente ‘koninklijke’ coronabesmetting wordt er op internet druk uitgezocht met wie hij de laatste tijd fysiek contact heeft gehad. Het laatste evenement waar hij acte de présence gaf was het Australian Bushfire Dinner in Londen. Grote kans dat hij toen nog geen klachten had en niemand heeft besmet, dus dat zorgde waarschijnlijk wel voor een golf van opluchting in Buckingham Palace.

Ik blijf het interessant vinden dat royals bij de minste klachten gelijk worden getest (net als veel andere rijken en beroemdheden, overigens) en dat we voor de rest van de bevolking testen tekortkomen. Maar goed, dat is een andere discussie natuurlijk… Voor nu is het fijn nieuws dat alle drie de besmette royals alleen milde symptomen vertonen. Get well soon.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer