De puff

 

De puff! Nooit geweten dat hij zo heet, dit lievelingsjasje van elke Italiaan. Maar het is eigenlijk een logische naam. Je stopt het zo in je tas, neemt bijna geen plek in, want je ‘pufft’ het volume er gewoon even uit.

 

Links: Donsjas met capuchon € 99,95 (wenz.nl)
Rechts: Gewatteerde jas met contrastkleurige voering € 119,95 (wenz.nl)

 

 

 

Eigenlijk mag de puff in geen enkele garderobe ontbreken. Sportief, casual, vrijwel altijd goed, niet voor niets het lievelingsjasje van elke Italiaan. Man of vrouw. Maar ook hier in Nederland doet hij het goed. Allereerst is het gewicht natuurlijk een echt pluspunt. Superlicht, daardoor zit de jas zelf ook verrassend licht en comfortabel. Heel handig wanneer hij weer aan, uit, aan en uit moet. Of als hij bijvoorbeeld in een (fiets)tas gepropt moet worden.

De gewatteerde jas heeft nog een groot voordeel. Je bent voorbereid op elk weertype. Zo is hij vaak gemaakt van gladde stof, waardoor je niet meteen doorweekt raakt. Met de opstaande kraag ben je er van verzekerd dat je nek en hoofd goed beschermd worden tegen de koude wind. In sommige jassen zit zelfs een geïntegreerde capuchon. Heel handig dus met ons onvoorspelbare weer.

 

Niet zo gek dat het al jaren een klassieker is, met zo’n uitstraling gecombineerd met praktisch. Bovendien is de puff goed te combineren met verschillende kledingstijlen en lijkt het merkwaardig genoeg net of ie nog afkleedt ook. Echt een jasje dus dat eigenlijk altijd goed van pas komt.

 

Winnen?

Wil je ook een puff? wenz.nl geeft 3x een cadeaubon weg twv €50. Stuur voor 30 april een mail met je gegevens naar winnen@franska.nl en wie weet heb je binnenkort ook zo’n handig jasje in je garderobe!