Een beetje van Ikea en een beetje van Superfront

 

Wat een goed idee! Om de klassiekers van Ikea een ander jasje te geven. Met deze designfrontjes herken je je kast niet meer terug. Lowbudget-design!

 

Wie heeft er niet iets van Ikea in huis staan? Ik ook! Sterker nog, ik ben fan van dit Zweedse concept. Ik mocht zelfs een keer naar het hoofdkantoor in Zweden om met eigen ogen te zien hoe de producten van passie naar product gaan. En ik was nóg meer onder de indruk dan ik van tevoren had kunnen vermoeden.
Bij Ikea vinden ze het belangrijk dat het assortiment interieurproducten voor veel mensen betaalbaar is. Mooi streven, toch?
 
Maar soms wil je – ook als Ikea-klant – net even iets anders dan anderen. Daarom helpt Superfront je Ikea-klassiekers een beetje exclusiever te maken. Dit bedrijf ontwerpt en maakt frontjes, handgrepen, pootjes, zijkanten en tops die op de meest voorkomende kasten van Ikea passen. Zo heb je bijvoorbeeld deuren voor Pax-kasten, keukendeurtjes en ladefronten voor Metod- en Faktum-keukens, en ook deurtjes voor Besta-dressoirs en -kasten.
 

 

 

Hoe het werkt? Je koopt de basis van het meubel zelf bij Ikea en voor de handgrepen, pootjes, tops en zijkanten shop je bij Superfront. Op deze manier personaliseer je je meubel voor een fractie van de hoge tarieven die je zou betalen als je een designwinkel naar binnen gaat.
 
En je kunt kiezen uit honderden looks: met of zonder patronen en in elke kleur uit een prachtig gekozen kleurenpalet. Het Zweeds vakmanschap plus de details van klassieke materialen (als messing, koper, marmer, leer en berkenhout) zorgen voor een hoge kwaliteit, ook in vormgeving, en is de prijs meer dan waard. Het voegt écht iets unieks toe aan de Ikea-ontwerpen.

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen. 

Fotografie:Superfront