De meest belachelijke verhaallijnen van Grey’s Anatomy

 

 

Het is natuurlijk wel logisch dat als je show al ruim zestien jaar op tv te zien is, dat de inspiratie een keer op is.

 

 

Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om ermee te kappen, of — en dat is in het geval van Grey’s Anatomy zéker zo — gewoon kijken hoe lang je het kan volhouden. Hé, als mensen blijven kijken, maakt het toch niet uit? Inmiddels heeft actrice Ellen Pompeo ook heel eerlijk toegegeven dat ze gewoon meedoet voor de paycheck. Terecht ook, ze speelt natuurlijk in een goudmijntje mee. Als je dan verzekerd bent van een goed pensioen en je vindt het prima om te blijven doen, waarom niet? Ik zou zo met haar ruilen. Maar pff… Die acteurs en actrices moeten het toch ook niet altijd even makkelijk hebben, om al die belachelijke verhaallijnen met een stalen gezicht te blijven spelen?

 

Want serieus, wat er inmiddels allemaal de revue is gepasseerd… Het is nogal wat. En grote kans dat je er alweer een aantal bent vergeten, ook als je vanaf het begin al een fanatieke kijker bent. Als je dan deze verhaallijnen zo onder elkaar ziet, vind ik het toch best confronterend. Schrijvers, gaat alles wel oké daar?

 

1. Izzie had seks met de geest van haar ex-verloofde die overleden was. Ja, natúúrlijk staat deze op nummer één. Dit is echt ongeveer het raarste wat ik ooit op tv heb gezien.

 
2. Alle geheime zussen van Meredith waren toevalligerwijs ook allemaal artsen.

 

3. Meredith en George hadden seks en die was zo slecht dat Meredith moest huilen.

 

4. George besloot later om weg te gaan bij het ziekenhuis, maar diezelfde dag nog kwam hij terug als patiënt. Dat alleen al is best opmerkelijk.

 

5. Maar het kan nog erger: hij was zó gewond geraakt dat niemand hem herkende, tot vlak voordat hij bezweek aan zijn verwondingen. Oooookee.

 

6. McDreamy overleefde het vliegtuigongeluk terwijl hij uit het vliegtuig viel. Dat nog in de lucht was. HOE DAN.

 

7. Alles rondom dat hele vliegtuigongeluk was echt bizar trouwens.

 

8. McDreamy’s auto bracht zijn auto op het midden van een weg tot stilstand om een berichtje te lezen op zijn telefoon en toen werd hij geraakt door een vrachtwagen.

 

9. Hij werd toen hersendood verklaard en Meredith besloot toen wel even om de stekker eruit te trekken zonder ook maar iemand van zijn familie op de hoogte te brengen.

 

10. Meredith verdronk en ging naar het hiernamaals, maar besloot toch dat ze helemaal niet wilde sterven, werd toen weer levend en werd gewoon wakker.

 

11. Meredith en McDreamy gaven hun bruiloft weg aan Izzie en Alex, omdat Izzie stervende was vanwege een hersentumor.

 

12. Izzie overleefde dat toch en ging weer scheiden van Alex.

 

13. De musicalaflevering. Need I say more?

 

Oké, ik heb er sowieso tientallen gemist dus kom maar door: welke moet nog bij dit lijstje?

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer