De leukste terrassen van heel Nederland

 

The sun is shining, the weather is sweeeeet. En nog belangrijker: het mág weer. We mogen weer het terras op en vanaf 1 juli worden de maatregelen nog verder versoepeld.

 

 

Die vakantie in het buitenland zit er voor mij nog even niet in, maar dat is helemaal prima — in Nederland vermaak ik me ook prima. Nou heb ik voor m’n gevoel Amsterdam wel uitgespeeld qua mooie terrassen, dus ik ben me even gaan verdiepen in de mooiste terrassen van heel Nederland. En ook al hebben we dan een klein landje, de views zijn er niet minder om. Dus hierbij een bucket list van de lekkerste terrassen in Nederland waar jij wil chillen met die billen.

 

De 10 mooiste terrassen in Nederland

 

1. Garnwerd aan Zee

Het dorpje Garnwerd, daar had ik precies nog nooit van gehoord. Het is ook een best klein dorpje dus zo gek is dat niet, maar als je in de buurt van Groningen bent: ga hier even langs. Je zit hier zó lekker aan het water en je hebt een echt vakantiegevoel.

 

Hunzeweg 38, Garnwerd

 

2. ’t Gerecht

We blijven een beetje in het hoge Noorden, want deze spot vind je in Heerenveen. Door Misset Horeca in 2018 uitgeroepen tot het beste terras van Nederland, dus dan zijn de verwachtingen natuurlijk best hoog gespannen. Maken ze volledig waar hier, want ook hier heb je echt het vakantie-in-eigen-land-gevoel.

 

Gemeenteplein 33, Heerenveen

 

3. Barbarossa

Aangezien ik ik Amsterdam geboren ben, heb ik al gauw een relaxgevoel wanneer ik bij het strand ben. Maar ik ben ook weer heel blij als ik in een stad ben, want ik mis die stadse drukte ook alweer snel. Oplossing: Den Haag en Scheveningen. Ik vind dit denk ik de leukste bestemming voor een dagje/weekendje weg. En dan is een dagje Barbarossa iets wat er absoluut bij hoort.

 

Zwarte Pad 61. Scheveningen

 

4. George Marina
En als ik dan een beetje rust wil in Amsterdam, ga ik vaak naar dit terras. Seafoodlovers zijn hier sowieso he-le-maal op hun plek, maar alleen voor een drankje op het terras is dit ook al een aanrader. Zo’n leuk uitzicht, uitzicht op de boten en omringd door rust. Behalve de rumoer van de gasten, dan.

 

Spaklerweg 10, Amsterdam

 

5. Het IJsselpaviljoen
Niet echt een hotspot qua hipheid, maar wel een hele mooie plek om aan het water te zitten. Lekker no-nonsense spot, met goed eten voor een fijne prijs. Pak vooral die zonsondergang hier mee want die is écht te gek.

 

IJsselkade 1, Zutphen

 

6. Venster 33
Mijn all-time favorite spot in Amsterdam. Middenin De Pijp en onAmsterdams groot terras, met schaduw én zon én de allerlekkerste Moscow Mules én een eigen biertje op de tap in samenwerking met Brouwerij ’t IJ. Super leuke bediening en lekker eten, dus het is geen verrassing dat ik er al sinds de opening kind aan huis ben.

 

Eerste van der Helststraat 42, Amsterdam

 

7. Mooiriver
Een idyllisch plekje vlakbij Zwolle, in Dalfsen. Het is ook een hotel dus als je jezelf echt wil trakteren blijf je een nachtje slapen. Is ook BOB-technisch heel handig, natuurlijk. Je hebt een prachtig uitzicht over de Vecht en bijzonder goed eten. Treat yourself en ga hierheen.

 

Oude Oever 10, Dalfsen

 

8. Buitenplaats Plantage
Vlakbij Zwaanshoek en Heemstede vind je het kleine dorpje Vogelenzang, en daar vind je deze spot met gigantisch terras. Veel aandacht voor organic en duurzaam eten. Helemaal leuk om er een dagje van te maken en een wandeling en/of fietstocht hierbij aan te plakken, want de omgeving is super mooi.

 

Vogelenzangseweg 49

 

9. AIRrepublic 
Ennnn helemaal naar beneden, nét voor de grens van België, heb je het plaatsje Cadzand en daar heb je AIRrepublic en daar wil je dus heen. Aan het strand, zóveel lekkere verse vis en koude wijn of een biertje. Ultiem geluksgevoel, hier.

 

Maritiem Plaza 1, Cadzand

 

10. Buitenplaats Slangevegt 

Niet aan de kust, sterker nog: ik had hier helemaal niet echt een leuke spot verwacht. Hij is namelijk in Breukelen (sorry, Breukelen) en die plaats associeer ik nou niet gelijk met een hotspot. Maar goed, die is er wel en dat is Buitenplaats Slangevegt. Een heel dorps gevoel krijg ik hier en daar hou ik van. Eenmaal neergeploft op het terras hier wil ik geen kant meer op.

 

Straatweg 40, Breukelen

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer