Dit zijn de leukste bestemmingen voor een roadtrip

 

Tuurlijk, je reis begint bij het opvouwen van je verse zomerse jurken en als je koers zet richting het vliegveld, maar pas als ik op de plaats van bestemming in de auto stap om te gaan ontdekken raak ik in de vakantie-modus.

 

Laten we die ene keer dat mijn wederhelft besloot dat Griekse grindpad te nemen dat overging in een heus gatenkaasweggetje wel even vergeten, want ik ga nog hyperventileren als ik daaraan denk. Maar verder ben ik helemaal vóór het concept roadtrip. Ik deed Italië, Griekenland, Australië, Denemarken en al de ons omringende landen, maar heb je al aan deze bestemmingen gedacht? Ze gaan in ieder geval op mijn lijstje. 

 

Portugal

Wat dacht je van vliegen op Lissabon, de stad uitvogelen en dan per auto door naar Comporta? Dan natuurlijk wel het liefst met een aangename route door het binnenland.

 

Curaçao 

Je ziet een eiland pas écht als je in de auto stapt en elke afslag pakt waarvan je niet weet waar hij je brengt. Op het OV schijn je niet te kunnen rekenen op Curaçao en iedereen die is geweest zegt: huur een auto.

 

Via de Koningin Julianabrug het eiland op en hoppen van het ene moois naar het andere moois. Of van het ene strand naar het andere, mag natuurlijk ook. 

 

IJsland

Staat samen met Lapland bovenaan mijn te-bezoeken-lijstje. Misschien omdat het voelt als een andere wereld, maar ik moet, zal, wil en ga dus ook zeker een keer naar IJsland. Negentig procent van de toeristen doet dit land per auto, dus wat mij betreft roept het om een roadtrip. Het zuiden schijnt te bulken van de bezienswaardigheden. Beginnen in Reykjavik en dan van waterval naar hotspring naar gletsjer.

 

Spanje

Lekker mañana-aan afzakken langs de kust, af en toe een stadje meepakken (Barcelona!) en tussen de locals de paella proeven. Ik zie Spanje per auto ook wel zitten en dan kom je nog eens ergens waar je nog niet eerder was.

 

 

Amerika

Hmmm, ik zei net wel dat IJsland samen met Lapland bovenaan stond, maar misschien wil ik nog wel liever naar Amerika. De befaamde route 66 afrijden of kriskros van stad naar stad. Alles is groots en alles is wijds, dus per auto ga je sowieso het meeste van dit enorme land zien. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat de USA gemaakt is om te roadtrippen.

 

Zelf boek ik het liefst via Sunny Cars, dan weet ik zeker dat de auto ook echt kantje-levantje klaarstaat op het vliegveld. Als je nu denkt: maar al die vliegmijlen en dan ook nog de auto in, wat doet dat met het milieu? Vind ik een nobele gedachte en ik ben het met je eens. Daar is dus een oplossing voor, want via GreenSeat compenseer je voor een paar euro wat je uitstoot. Vind ik wel zo sympathiek en dat moet toch nog net van het vakantiebudget afkunnen. 

 

 Bon voyage, safe trip en góð ferð.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans