De lekkerste ravioli

 
Niet meteen doorvertellen, maar ik heb een handige ‘smokkeltruc’

 
Ik zal niet snel ravioli bestellen. Kies altijd toch weer voor spaghetti. Gewoon lekker met die slierten aan de slag. Vind ik wel gezellig. Er is één uitzondering. Als er ravioli ricotta spinaci op de kaart staat, ben ik om. Met burro e salvia. Krijg er nu meteen alweer zin in. Kun je ook zelf maken. Gewoon pastadeeg maken, heel goed uitrollen… Ja, doei! Dat hoeft helemaal niet hoor. Niet meteen doorvertellen natuurlijk, maar dit kun je net zo makkelijk doen met wontonvelletjes, die bij een Chinese winkel in de diepvries liggen. Merkt niemand. En dan kun je je volledig concentreren op de vulling. Komt-ie:

 

 

Dit heb je nodig:

  • een pakje wontonvelletjes dus (ontdooid)

 

Voor de vulling:

  • 300 g ricotta
  • 400 g spinazie (wassen, met aanhangend vocht en wat zout koken in een pan met deksel – pas op, gaat heel snel – goed uit laten lekken en daarna fijnhakken)
  • 6 el geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje nootmuskaat

 

Voor het ‘vastplakken’ van de ravioli:

  • 1 ei

 

Voor het ‘afmaken’:

  • paar blaadjes verse salie (2 p.p.)
  • 70 g boter
  • geraspte Parmezaanse kaas om erover te strooien

 

 

 

Zo maak je het:

Alle ingrediënten voor de vulling goed mengen. De raviolivelletjes op het aanrecht leggen. Randen van de velletjes goed insmeren met losgeklopt ei. (2x zoveel velletjes als dat je ravioli wilt!) Op elk velletje een schepje vulling. Velletjes op de velletjes met vulling leggen en de randen goed vastdrukken. Pan met ruim water aan de kook brengen. Intussen de boter in een pannetje smelten. De ravioli voorzichtig in het kokende water doen, als ze allemaal boven drijven zijn ze gaar. Voorzichtig afgieten en op voorverwarmde borden doen, boter erover en blaadjes salie erbij. Aan tafel lekker wat Parmezaan erover. 

 

Buon appetito!

 

Door: Franska

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Franska