De lekkerste ovenpasta

 

Een gevalletje less is more.

 

Als ik het heb over een gevalletje ‘less is more’, dan heb ik het over deze ovenpasta. Wie zegt dat een pasta goedgevuld moet zijn? Nee, juist met weinig ingrediënten creëer je de lekkerste. Gewoon even geduld hebben en daarna genieten van de smaaksensatie. 

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 300 g penne of schelpjespasta
  • 1 kg kleine tomaatjes (ik gebruik verschillende kleuren, ziet er feestelijk uit)
  • 3 knoflooktenen
  • 1 verse rode peper
  • 1 rode ui
  • Witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • 3 laurierblaadjes
  • Peper en zout
  • Verse basilicum

 

 

Zo maak je het

Breng water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd voorzichtig een kruisje aan de onderkant van de tomaatjes. Doe ze ongeveer 10 seconden in kokend water en spoel ze dan af onder de koude kraan. Zo kan je gemakkelijk de velletjes eraf halen.

 

Snijd de knoflooktenen en de rode peper fijn. Snijd vervolgens de rode ui in ringen en halveer deze. In een ovenschaal doe je de tomaatjes samen met een scheut witte wijnazijn en 3 eetlepels olijfolie. Verdeel de rode peper, fijngesneden knoflook en de ui over de ovenschaal. Doe er wat Parmezaanse kaas bij, maar houd nog wat over voor later (aan tafel).

Verdeel de laurierblaadjes over de schaal. Breng op smaak met peper en zout en doe de schaal gedurende 20-35 minuutjes in de oven.

 

Kook in de tussentijd de pasta, zodat de pasta warm in de ovenschaal kan. Wanneer de ovenschaal uit de oven mag, doe je de pasta erbij. Serveer met wat verse basilicumblaadjes.

 

Buon Appetito!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares