Het makkelijkste broodje voor de lunch

 

Heerlijk, een pita als lunch. Dit makkelijke broodje kun je  met van alles en nog wat vullen. Dit zijn de lekkerste.

 

 

Als je aan een pitabroodje denkt, denk je misschien meteen aan shoarma en heel veel knoflook. Wat als je dat lekkere ronde broodje nou eens om kan toveren in een heerlijke lunch? Want… 1. Makkelijk mee te nemen 2. Heel erg lekker 3. Is weer eens wat anders.

 

Probeer deze varianten maar eens. Welke is jouw favoriet?
 

Pita avocado

Gebruik hier een halve avocado voor. Prak de avocado fijn en breng op smaak met wat zout en peper. Warm de pita op in de oven of doe hem eventjes in de pan. Snijd hem open en doe de avocado erop. Wat plakjes geitenkaas of feta erop en je hebt een heerlijk broodje.

 

Pita zalm

Een broodje gerookte zalm blijft altijd favoriet, maar op een pitabroodje willen we hem in wat meer Midden-Oosterse variant. Smeer wat humus op het pitabroodje. Ik kies dan het liefst voor pompoenhumus of pikante humus. Doe er wat zalm op en een rood uitje. Eventueel wat komkommer erbij en klaar is je zalmpita.

 

Pita gegrilde groenten

Rooster wat groente naar keuze (bijvoorbeeld aubergine, paprika en ui) in de oven voor ongeveer 20 minuten. Geen tijd? Bak het dan eventjes snel in een pan. Smeer wat roomkaas op het pitabroodje, doe de groenten erop. Eventueel voeg je nog wat rucola toe en als laatst doe je er nog wat Parmezaanse kaassnippers bij. (Tip: doe er ook nog een eitje tussen. Mmmm.)

 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares