De klomp is terug!

 

Je kon me als kind uittekenen op mijn klompjes.

 

Mijn moeder hoorde me van tweehonderd meter afstand aankomen en wist ook meteen dat ik ruzie had met mijn bestie door de klank van de klomp op de houten trap. Vaak zat ik op het balkon uit te kijken over de straat, precies boven onze oprit waar mijn vader de auto had geparkeerd. Benen door de spijlen, aan elke voet een klomp. Je voelt hem al aankomen: ploef en ploef, daar vlogen de klompjes zo door de lucht precies op het dak van de auto. De deukjes koesterde mijn moeder toch. Geen mens die het zag, en schattig was het geweest.

 

De klomp is er weer. Nooit echt weggeweest natuurlijk, maar nu is hij weer in. Net als de Birkenstock. Gewoon jezelf blijven en afwachten en dan ben je zomaar ineens in de mode. Deze kosten trouwens 315 euro. Heb je dat ervoor over of zeg je: ‘in geen 315 jaar’?

 

 

Beeld: Isabel Marant

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach