De grootste valkuil van bijna met vakantie gaan

 

Je lievelingsjurk van de waslijn om twee voor twaalf, misschien nog net wat te klammig je koffer in en toch nog even terug naar binnen rennen om de vuilniszak uit de pedaalemmer te trekken.

 

Ondertussen snel dat ene belangrijke mailtje verzenden en hoe zette je in hemelsnaam die out of office ook alweer aan? Het vakantieseizoen is geopend, hoezee, zin in.

 

Ik ken een vrouw die liever thuisblijft, omdat ze compleet in de stress raakt van de week voor vertrek. Wat meteen de grootste valkuil blootlegt, want we zijn zo goed in het onszelf over de kop werken voor vertrek dat we mínder aan een vakantie hebben. Kak, dat is twee keer knudde dus.

 

De allereerste dag op het strand lachen mijn vriend en ik elkaar altijd uit. Ik ga van zitten naar liggen, naar rechterbeen over linkerbeen, naar weer zitten, naar mijn telefoon pakken, daarna een boek, naar toch maar weer liggen, naar de buren bespieden en dat een miljoen keer. Mijn vriend loopt tussen het tien keer snorkelen door honderd rondjes om met iedereen te kletsen en wil veel te vroeg lunchen. On-rust all over het strand, we moeten fysiek afkicken van de drukte.
 

Nu zeggen experts dat het geheim van meteen een vakantiegevoel hebben thuis al begint. Je moet je veel eerder voorbereiden op vertrek en vakantie dan je denkt. Drie weken is het geheim om vanaf dag één als de Dalai Lama zo rustig op je strandbed te liggen en aan een cocktail te nippen.

 

Nog wat overuren aftikken is vaker regel dan uitzondering, maar daar gaat je stressniveau juist van door het dak, wat er weer voor zorgt dat het veel langer duurt voor je kan ontspannen. En dat werk is nooit af, dat weet je inmiddels vast wel.

 

Drie tips om vanaf dag één te lummelen op je vakantieadres:

 

  • Begin drie weken voor vertrek met je werk goed achterlaten.
  • Neem niks nieuws aan net voordat je gaat, maar plan dit juist alvast voor als je terug bent.
  • Zorg dat je collega weet wat loopt, wat op pauze staat en waar hij/zij antwoorden op vragen vindt.

 

Bron: Timemanagement.nl

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans