De grappigste rechtszaken allertijden

 

De afgelopen dagen zijn we overspoeld met fragmenten van de rechtszaak tussen ex-geliefdes Johnny Depp en Amber Heard.

 

 

 

De hoeveelheid persoonlijke berichten die met de hele wereld gedeeld wordt vind ik verbazingwekkend en vooral gênant. Vermakelijk kan ik het ook niet eens noemen, ik vind superverdrietig voor deze mensen.

 

Daarom deel ik hieronder een aantal rechtszaken die je waarschijnlijk wél een lach zullen bezorgen. Als je denkt dat er altijd serieuze zaken worden behandeld in de rechtbank, dan zit je er echt volledig naast. Geniet ervan.

 

1. Rechtszaak tegen Red Bull voor het verspreiden van leugens

Waarom vond deze rechtszaak plaats? Omdat je door het drinken van dit sportdrankje helemaal geen vleugels krijgt. En dat beweren ze natuurlijk wel met hun slogan: ‘Red Bull geef je vleugels.’ Voor deze ‘hardnekkige leugens’ besloot een Amerikaanse man een stokje te steken. Het grappigste van alles vind ik dat de rechter deze man nog gelijk heeft gegeven ook. Als gevolg hiervan moest Red Bull een schadevergoeding betalen van tien dollar aan iedere klant die in de voorgaande jaren Red Bull kocht, met een maximum van dertien miljoen dollar. Om de vergoeding te ontvangen moesten de Red Bull-drinkers zich aanmelden op een website. Het is nog steeds de grote vraag of al die miljoenen klanten hun schadevergoeding daadwerkelijk hebben ontvangen.

 

2. Rechtszaak tegen een weerman voor een foute weersvoorspelling

Arme weerman Danny Rup voorspelde nietsvermoedend een warme en zonnige dag. Maar helaas werd het de volgende dag niet warm en zonnig, maar koud en regenachtig. Door dit vieze weer werd een vrouw ziek en dat was volgens haar grotendeels de schuld van Danny Rup. De vrouw kon door haar ziek zijn vier dagen niet werken en besloot een schadevergoeding van duizend dollar te eisen. Uiteindelijk heeft ze een kleine vergoeding ontvangen, nadat het televisiebedrijf van de weerman besloot om de zaak buiten de rechtbank om af te kopen.

 

3. Rechtszaak tegen Universal Studios voor een veel te enge Halloween

Nou, dit had ik echt kunnen zijn hoor, ik heb namelijk een hekel aan Halloween en pretparken. Universal Studios organiseert ieder jaar een evenement voor Halloween, dat normaal gesproken redelijk succesvol is. In 1998 hebben een vrouw en haar dochter echter een ‘ernstig’ trauma opgelopen tijdens deze beruchte horrornacht. De twee werden achtervolgd door een acteur met een neppe kettingzaag en daarom besloten ze Universal Studios aan te klagen, want dit was toch echt veel te eng. Ook deze zaak werd buiten de rechtbank om afgehandeld en de vrouw en haar dochter ontvingen een terechte schadevergoeding.

 

4. Rechtszaak tegen de ‘gevaarlijke’ schoenen van Nike

Wisten jullie dat Nike-schoenen eigenlijk heel gevaarlijke wapens zijn? Nou, ik wist dat tot op de dag van vandaag ook niet. Giorgio Clardy, de leider van een illegaal prostitutienetwerk, sloeg een klant die niet wilde betalen in elkaar met zijn Nike-schoenen. Vervolgens vond Clardy dat hij absoluut niet verantwoordelijk was voor alle verwondingen; hij gaf de schuld aan zijn Nike schoenen. Deze schoenen waren namelijk zo sterk dat ze voor meer schade hadden gezorgd dan dat hij zelf had kunnen voorzien. En daar moest Nike natuurlijk flink voor boeten; het leek hem meer dan terecht dat Nike voortaan zou aangeven dat hun schoenen gevaarlijke wapens zijn. Gek genoeg verloor hij de rechtszaak van Nike.

 

5. Rechtszaak tegen God

Dit vind ik geloof ik de meest bijzondere van allemaal: een rechtszaak tegen God. De Roemeense moordenaar Pavel Mircea spande een rechtszaak aan tegen God, omdat hij ervan overtuigd was dat de moorden Gods schuld waren. Volgens Mircea maakte hij namelijk een afspraak met God toen hij gedoopt werd: zolang hij God zou aanbidden, zou de duivel geen greep op hem kunnen krijgen. De moorden van Mircea zijn schijnbaar veroorzaakt door de duivel en dus indirect door God. Reden genoeg dus om God aan te klagen. Klein detail: God is geen fysiek persoon en valt dus niet aan te klagen. Deze rechtszaak is daardoor nooit erg ver gekomen.

 

Celebrities worden trouwens ook regelmatig aangeklaagd voor de raarste dingen. Dus heb je zin in nog meer van dit soort geinige rechtszaken? Lees dit dan maar even.