De gemiddelde katten­eigenaar maakt zeven fotos per dag van zijn kat (en ik veel meer)

 

Katteneigenaren zijn vaak een eigenaardig soort. Ik ben er zelf één van (met trots) en kan dit makkelijk toegeven.

 

Al ben ik wel elke dag aan het bijleren. Zo stuur ik niet meer élke foto van mijn knapste Pebbles door in alle appgroeps en ook niet meer élke selfie die ik met d’r maak. Maar echt, dat kost me ook elke keer weer veel moeite om het niet te doen. Want ze is zo knap, en zo lief. En zo komt het dan ongeveer 75% van de foto’s op mijn telefoon van mijn kat zijn. Geloof je dat percentage niet? Echt, ik laat ze met líefde aan je zien. Allemaal. Stuk. Voor. Stuk.

 

Nu val ik volgens recent onderzoek een beetje boven het gemiddelde uit, want de gemiddelde katteneigenaar maakt zeven foto’s per dag van hun huisdier. Dat bleek uit een onderzoek van OnePoll, die hiervoor duizend katteneigenaren hebben geïnterviewd (mij dus duidelijk niet, en anders was ik zo’n outlier dat ik waarschijnlijk niet eens meetelde). Maar goed, zeven foto’s per dag is eigenlijk alsnog een redelijk hoog aantal. Maar ze zijn dan ook vaak fotogeniek hè, die katten van ons.

 

Er kwamen overigens meer leuke feitjes naar boven: zo’n 42% heeft een ingelijste foto van hun kat in huis hangen (schuldig) en 60% omschrijft hun kat als loyaal (is de mijne ook, daar kunnen veel van mijn ex-vriendjes nog wat van leren). Nu weet ik niet precies wat het onderzoek als ‘loyaal’ ziet, maar ik heb mijn kat er nog niet op betrapt brokjes te snacken van de buren. Ook ligt ze óverduidelijk het liefst bij mij op schoot dan bij anderen (of laat ik dat haar niet toe).

 

Duidelijk brengen we ook maar wat graag tijd met ze door, ongeveer 1016 uur per jaar. Jawel, dat zijn dus ruim 42 dagen. Ik vraag me af wat de criteria was voor ‘spenderen’, aangezien mijn poezenbeest me overal achtervolgt in huis, dus elke seconde dat ik een voetstap binnenzet ‘spendeer’ ik al met haar. Met maximaal een halve meter afstand, want anders wordt het gekrijs van haar kant. Ach, ze zijn zo lief hè, die katten?

 

Door: Redactie Amayzine.com