De Franse president Macron is al jaren dolverliefd op deze vrouw

 

Afgelopen zondag won Emmanuel Macron opnieuw de Franse presidentverkiezingen met deze vrouw aan zijn zijde. Zijn relatie met de liefde van zijn leven begon ooit als een verboden romance.

 

 

 

Dit lijkt wel een verhaaltje uit een Bouquetreeksromannetje. Als de toen vijftienjarige puber Emmanuel Macron op de middelbare school de klas inloopt slaat bij hem de bliksem in. Smoorverliefd wordt hij, niet op een van zijn klasgenootjes, maar op zijn docente Frans. Brigitte Auzière weet niet hoe ze het heeft als deze puber haar zijn liefde verklaart en zegt dat hij ooit met haar zal trouwen. Ze is 24 jaar ouder, getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee van hen zijn zelfs ouder dan Emmanuel, maar die laat zich daardoor niet uit het veld slaan want hij weet het zeker: Brigitte wordt zijn madame Macron.

 

Na zijn examens verhuist Emmanuel naar Parijs voor zijn studie, maar de liefde blijft trekken. Op een gegeven moment kon Brigitte niet anders dan ook toegeven aan haar gevoelens voor hem, maar daar was lang niet iedereen gelukkig mee. De ouders van Emmanuel vonden deze oudere, gescheiden moeder maar niets voor hun jonge, veelbelovende zoon en verboden het haar zelfs om nog met Emmanuel om te gaan. Maar er was toch echt geen houden aan en uiteindelijk trouwden de twee in 2007.

 

Inmiddels zijn ze al jaren gelukkig, maar als Emmanuel zich in 2018 kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen is hun bijzondere relatie toch wel weer een dingetje met heel veel media-aandacht. Daarover zegt hij: ‘Als ik twintig jaar ouder geweest was dan zij, had niemand er iets over gezegd.’ En zo is dat maar net. Dit is echte liefde. ‘Als ze samen zijn, lijkt het alsof de wereld niet bestaat’, zei de dochter van Brigitte ooit in een interview. En als ik zo deze foto bekijk dan kan ik haar daar alleen maar gelijk in geven.

 

C’est l’ amour!

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Emmanuel et Brigitte Macron (@emmanueletbrigittemacron)

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit