De familie Meiland: raar of juist heel slim?

 

Lachen hè, om die familie Meiland. Maar ondertussen klotst hun geld wel tegen de plinten.

 

 

Welke levenslessen kunnen we van hen opdoen en doorgeven aan onze kinderen, zodat onze kids net zo succesvol worden?

 

Ja, we hebben al vele bijzondere TV-families leren kennen tijdens ons rijke TV-leventje: de Adams-family, The Partridges, de Ewings (Dallas) en de Bundy’s (Married with Children). Tegenwoordig zijn we in de ban van ‘De Meilandjes’. Hun karakters hadden zomaar kunnen zijn verzonnen door John Lanting (weet je nog: ‘Het Theater van de Lach’). Ja, het is lachen om de frivole gilletjes van Martien, de hysterische uitvallen van Maxime en de commentaren van Erika, die ongetwijfeld helemaal achteraan stond, toen Onze Lieve Heer emotie-genen uitdeelde.

 

Spiegel

Maar de familie houdt ons tegelijkertijd een spiegel voor. Stel dat we allemaal zo gilden als Martien, of gilden als een mager speenvarken, net zoals Maxime toen ze haar haar verfde? Dan had deze serie weinig opzien gebaard. Hoe meer zij echter contrasteren met ons dagelijks leven, hoe groter de kijkdichtheid. Tegelijkertjjd legt hun ‘andere’ manier van leven hen geen windeieren. Check hun wagenpark. Dat doet inmiddels niet onder voor een parkeerplaats tijdens de Miljonairs Fair. Toevallig gezien hoe ze hun huis kochten in Noordwijk, in het meest elitaire buurt van de badgemeente? Ze knipperden niet met hun ogen toen ze al tijdens de eerste bezichtiging van hun nieuwe onderkomen een miljoenenbod deden. Dus, zo gek zijn ze, en doen ze het, niet.

 

Nog helemaal aan het begin: bloopers van de familie Meiland, toen zij de herhaling van hun aflevering aankondigden van ‘Ik Vertrek’.

 

 

 

Wat kunnen we eigenlijk van ze leren? Kijk, een oude hond leer je geen trucjes meer. Wij zullen niet opeens een chateau aanschaffen, een kledingbedrijf of wijnmerk starten, laat ons gewoon maar lachend hun avonturen volgen. Maar onze kinderen en kleinkinderen zijn meer onbeschreven bladen. Welke levenslessen van de Meilandjes zou je hen willen doorgeven, zodat ook zij gelukkig en rijk de toekomst tegemoet zien.

 

Wees jezelf, wees authentiek

Er is geen universeel boek dat vertelt hoe je je moet gedragen. Als je dicht bij jezelf blijft, kom je het meest geloofwaardig over en bereik je het meest.

 

Durf te veranderen

Ja, koop een kasteel, koop een huis. Begin een bedrijf. Neem twee gekke honden, neem een kind en voedt het op zonder vader.

 

Leef níet zoals het hoort

Wees niet bang wat de buren over je zeggen. Ga je trouwen, scheiden, weer trouwen en scheiden en weer trouwen? Ook als je man nu homo blijkt. Neem je zelf er een vriend bij, met goedkeuring van je man? Ga je vervolgens samen toch nog een huis kopen? Wat geeft het. As je er maar gelukkig van wordt.

 

Ga door muren

Ook als andere zeggen dat het niet lukt. Dus schrijf gewoon John de Mol himself aan, als je denkt dat je een goed idee hebt voor een TV-serie.

 

Laat het breed hangen

Schroom niet als je succes hebt, en rijkdom weet te vergaren, dat te tonen. Vergeet als je calvinistische wijsheden. Als je wint, hebt je vrienden.

 

Draag het hart niet op de tong

Zeg als iets je niet zint, spreek het uit. Noem je vrouw gerust ‘ die vrouw’. Roep voortdurend en tegen iedereen: ‘het is altijd gezeik’. Maar vergeef en vergeet daarna onmiddellijk en ga ‘wijnen, wijnen’.

 

Door: Falder.nl