De eerste feestdagen in quarantaine staan voor de deur: Pasen

 

Maar dat is dit jaar een beetje anders.

 

Geen paasbrunch met de hele familie, geen paaseieren zoeken bij opa en oma in de tuin, geen paasworkshops in de buurt, geen paasontbijten op school en niet met het hele gezin naar de bouwmarkt of meubelboulevard.

 

Voor de kinderen maakt de berenjacht (spot de beren voor de ramen) in sommige steden plaats voor een heuse paaseierenjacht. Paaseieren verstoppen we in eigen tuin en brunchen doen we allemaal aan onze eigen keukentafel, met een iPad aan het hoofd van de tafel zodat de rest van de familie er via FaceTime toch een beetje bij is.

 

Maar jammer en saai is het wel. Toch is de boodschap van Pasen treffender dan ooit. Pasen gaat namelijk over opoffering, angst, egoïsme en vriendschap, maar ook over hoop en verbinding en liefde. We blijven binnen, we liggen ‘s nachts ongetwijfeld allemaal te woelen over waar dit heengaat en wanneer dit stopt, we hamsteren toch stiekem net een blikje pastasaus te veel en bellen net iets vaker dan anders de mensen die we liefhebben. We houden hoop, werken stug door vanuit huis, geven onze kinderen zo goed mogelijk thuis onderwijs en koesteren de extra momenten met elkaar als gezin. Zie je? Het is echt niet alleen maar ellende.

 

Denk aan elkaar en zorg voor een ander. Heb een fijn Pasen!

 

Door: Philippine Dankelman

Philippine is freelance journalist. Voor Franska.nl schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Ze woont in Haarlem met haar man en hun drie kids. Ze is het liefst op het strand, dol op versgebakken appeltaart en houdt van de kleur wit.

Afbeelding van Philippine Dankelman