De dochter van Georginio Wijnaldum is een hit

 

Zij wordt (is!) een superster.

 

 

 

 

Als ik voor elke applausregen tijdens de première van de musical Frozen honderd euro had gekregen, zou ik voorlopig niet meer hoeven te werken. Ik ben naar veel premières geweest, maar heb zelden mensen zo veel en zo hard horen lachen, joelen, klappen en dansen. Als ik dan één iemand aan moet wijzen als ster van de avond dan was dat ongelooflijk genoeg niet Vajen van den Bosch, die een zeldzaam sterke Elsa neerzette, of Nienke Latten, die zoveel meer diepte aan Anna gaf en zowel op gebied van zang als dans ijzersterk was, maar aan Aysïa-Mae Wijnaldum, de dochter van Georginio Wijnaldum, die alle harten wijd openzette met een onvoorstelbaar geestige, schattige, ondeugende en innemende kleine Anna.

 

Door haar performance, die sowieso gewoon intens grappig en ijzersterk was, gaf ze een diepere laag aan het latere personage Anna. Nog duidelijker zag je hoe het onbezonnen en onbezorgde kleintje zo zonder het te weten jaren in een soort door haar ouders zelfverkozen gevangenis had moeten leven. Haar optreden kleurde verder in de vertolking van Nienke Latten omdat je het soms wat onbehouwen gedrag van Anna nu misschien wel nog beter begreep dan bij het, in mijn geval voor de 88ste keer, zien van de film. 

 

En mocht Georginio Wijnaldum een oppasje nodig hebben de komende twee weken, wij zijn in staat en bereid. Mits we haar dan wel mogen vergezellen naar Frozen.

 

 

Beeld via: www.musicalsites.nl

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach