De bestseller ‘Wen er maar aan’ van Maike Meijer wordt verfilmd

 

Ze verkocht er 175.000 exemplaren van en deze bestseller werd pardoes genomineerd voor de NS-publieksprijs…

 

 

 

‘Wen er maar aan’ van Maike Meijer werd omarmd door duizenden vrouwen in de overgang die zich herkennen in het leven van actrice M. van bijna 50. Haar lichaam is niet meer wat het geweest is als ze haar flapperende bovenarmen bekijkt. Seks met echtgenoot Koos is een wekelijks karweitje geworden en haar lamlendige puberzoon Ole brengt ook maar weinig vreugde. Hoog tijd om zichzelf te gaan ontdekken en dat doet M. in volle vaart.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maike Meijer (@maike.meijer)

 

Dit schaamteloze boek wordt nu verfilmd. In Nouveau vertelde Maike al dat het een schaamteloos script wordt. ‘Omdat daar nu eenmaal de komedie zit. Ik zou mezelf volstrekt ongeloof­waardig maken als ik zulke dingen zou maken en intussen zelf alles liet weg­spuiten of opstrakken. Dokter Prik komt in het boek voor en daar ben ik echt weleens geweest, maar dat is lang geleden en ik denk eigenlijk niet dat ik nog zal gaan. Ook omdat ik het verval wel mooi vind: dat je hangtieten krijgt, of bang bent dat je ruikt, ik vind dat grappig. En humor is altijd mijn medicijn geweest, ook in de periode dat ik thuiszat met een burn-out. Moeilijke dingen worden nu eenmaal lichter als je erom kunt lachen.’

 

 

O wat heb ik hier zin in. Succes verzekerd, want regisseur Albert Jan van Rees maakte al samen met Maike en Margot Ros de hilarische televisieserie Toren C. En als Maike zelf de hoofdrol voor haar rekening neemt is dat helemaal de kers op de ouwe taart.

 

 

Bron: Nouveau.nl

Beeld: Instagram @maike.meijer

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit