Versier dan de pavlova met de topping, de suikercranberry’s, aardbei en blauwe bessen.
Zó lekker.
De allermooiste kerstschuimkrans
Het is bijna kerst… Alvast even voorproeven dan maar. Deze mooie kerstpavlova is een toet waarmee je echt gaat scoren.
Dit heb je nodig
Pavlova
Suiker Cranberries
Topping
Zo maak je het
Verwarm eerst de oven voor op 120 graden. Klop dan de eiwitten met zout samen in een kom. Voeg steeds een beetje suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf is. Roer er dan maïzena, citroensap en vanille-extract doorheen. Maak een mooie kerstkransvorm op een bakplaat. Dit kan gedaan worden met een spuitzak of gewoon met een lepel.
Doe de pavlova 2 uur in de oven. Doe nu de oven uit, maar laat de pavlova nog wel afkoelen in de oven.
Voor de suikercranberry’s meng je kokend water met suiker tot het een dikke laag is. Leg de cranberry’s in een schaal en rol ze in het suikermengsel. Laat het ongeveer een uur op kamertemperatuur afkoelen en verplaats naar de koelkast. Voor de topping meng je slagroom met mascarpone, suiker en vanille tot het een dik mengsel is.
Versier dan de pavlova met de topping, de suikercranberry’s, aardbei en blauwe bessen.
Zó lekker.