Spaghetti aglio olio e peperoncino

 

Onze buren van FavorFlav kennen hun klassiekers.

 

Deze uit de Italiaanse keuken is echt het proberen waard. Spaghetti aglio olio e peperoncino kan niet mislukken. Simpel, want je hebt maar een paar goede ingrediënten nodig. Maar die leveren wel een maximale smaak op. En het is supersnel klaar.

 

Dit heb je nodig

  • 500 g spaghetti
  • 1 verse rode chilipeper
  • 4 tenen knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • grof zeezout en versgemalen peper
  • 2 el peterselie, fijngehakt(optioneel)
  • 2 el Parmezaanse kaas of pecorino, geraspt (optioneel)

 

Zo maak je het

Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Doe de spaghetti in de pan.

 

Snijd een verse rode chilipeper in ringetjes. Gebruik meer of minder rode peper, afhankelijk van hoe scherp je het gerecht wilt maken. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

 

Zet een koekenpan op laag vuur met een flinke scheut olie. Voeg 1 teen in plakjes gesneden knoflook toe als de olie nog koud is. Verhoog de temperatuur geleidelijk. Neem de pan van het vuur vlak voordat de knoflook gaat bakken. Voeg opnieuw een flinke scheut koude olie toe en zet terug op het vuur. Herhaal dit gedurende 6 tot 7 minuten een paar keer tot alle knoflook in de olie is getrokken. De truc is dat de knoflook smaak aan de olie afgeeft, dat doe je door de knoflook op matig vuur te smoren, zonder dat de knoflook bakt en bruin wordt.

 

Zet het vuur iets hoger zodra alle knoflookplakjes in de pan zitten. Voeg de rode peper toe en laat enkele minuten meestoven tot alle knoflook licht goudbruin gekleurd is.

 

Neem de pan van het vuur en voeg enkele eetlepels pastakookwater toe aan de hete knoflookolie (pas op voor spetters).

 

 

Als de pasta beetgaar is, giet je het af in een vergiet, maar bewaar een kopje met kookwater. Schep de pasta in de pan met het knoflook-oliemengsel en schep het goed door elkaar. Voeg eventueel wat kookwater toe als het mengsel te droog wordt. De olie moet goed aan de glimmende spaghetti hechten.

 

Naar smaak 1 eetlepel fijngehakte peterselie toevoegen en geraspte Parmezaanse kaas of pecorino. Direct serveren.

 

 

 

Titel: De 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben
Auteur: Marcus Polman, Renée Conradi, Emma de Thouars
Uitgever: Carrera
Prijs: €27,50 (introductieprijs)

 

Door: Redactie Favorflav