De affaire

 

Mijn man en ik waren wel aan vakantie toe. En aan elkaar. Door ons volle leven met opgroeiende kinderen hadden we steeds minder tijd voor elkaar.

 

 

‘Vorig jaar gingen we met de kerst op wintersport. Ik boekte een leuk chalet in een klein Oostenrijks dorp. Op het plaatje zag het er schattig uit. Een houten huisje met twee slaapkamers en een open haard. Ik zag ons al helemaal zitten met de kerst. Samen lekker spelletjes doen en met chocolademelk voor een knapperend vuurtje. Ik had een klein kerstboompje en kadootjes meegenomen en verheugde me op de gezichten van de kinderen als ze die op eerste kerstdag zouden ontdekken.

 

Mijn man en ik waren wel aan vakantie toe. En aan elkaar. Door ons volle leven met opgroeiende kinderen hadden we steeds minder tijd voor elkaar. Hij was vaak op reis en in de weekends hadden we het druk met onze drie kinderen en hun sportactiviteiten. We waren allebei hartstikke moe en wilden deze vakantie echt weer even opladen.

 

Dus toen we de eerste vakantiedag in ons vakantiehuisje wakker werden, was ik dan ook verbaasd dat hij niet meer naast me lag. Misschien was hij alvast naar het bakkertje om vers brood voor het ontbijt te halen, dacht ik nog. Terwijl ik peinzend naar buiten keek, zag ik hem zitten op het bankje op het balkon. Met zijn telefoon in zijn handen. Hij zat te appen.

 

Dat vond ik raar. Want wie moest hij nou appen op deze zondagochtend? Ik klopte op het raampje en hij keek verschrikt om en stak meteen zijn telefoon in zijn jaszak. Zenuwachtig vroeg hij hoe lang ik al wakker was. En of ik al wat had geregeld voor het ontbijt.

 

Omdat ik nog niet was aangekleed, zei hij dat hij wel even brood wilde halen. Ondertussen maakte ik de kinderen wakker, dekte de tafel en zette koffie. Toen ik vond dat hij wel erg lang wegbleef, probeerde ik hem te bellen. Maar het nummer was steeds in gesprek.

 

Na een uur kwam hij terug en ging zwijgend aan tafel zitten. De kinderen keken verbaasd mijn kant op. Zo kenden ze hun vader helemaal niet. Normaal gesproken zaten ze lekker met elkaar te keten en nam hij de kinderen zo snel mogelijk mee naar buiten voor een sneeuwballengevecht. Nu was hij nukkig en kon hij niets van ze hebben.

 

Wat later die ochtend zetten we de kinderen bij de skischool af en gingen we met z’n tweeën op pad. Ik had hier enorm naar uitgekeken. Eindelijk wat tijd voor ons samen. Maar hij zei niet zoveel en toen ik hem vroeg wat er aan de hand was kreeg ik een ontwijkend antwoord. Terwijl hij zwijgend in het skigondeltje naast me zat, werd ik opeens heel erg boos op hem. Waarom was hij zo afwezig? Waarom was die telefoon opeens zo belangrijk en verstopte hij dat ding zodra hij me zag? Driftig trok ik zijn mobiel uit zijn jaszak. Ik zag op het schermpje dat hij drie gemiste oproepjes had van Linda.

 

Hoe ik de skilift uit ben gekomen weet ik niet meer. Hij gaf het meteen toe. Linda had hij leren kennen op een zakenreis naar Wenen. Hij vond haar heel interessant. Zo noemde hij dat. Ze was mooi en vrij en begreep de druk die hij had van z’n werk. Ze werkten voor hetzelfde bedrijf. Linda woonde in Londen. Nu begreep ik waarom hij pas op zaterdagochtend terugkwam van een zakenreis naar Londen. In plaats van het weekend met mij op de bank te beginnen, was hij bij haar.

 

De rest van de vakantie heb ik geprobeerd om te doen alsof er niets aan de hand was. De kinderen hadden gelukkig niets in de gaten. Het kostte me ongelofelijk veel moeite om samen met hem de dagen door te komen. Als de kinderen aan het skiën waren, probeerde ik wel met hem te praten, maar hij wilde niets zeggen. Het was allemaal te verwarrend voor hem en hij had het er heel moeilijk mee.

 

Dat mijn leven totaal op zijn kop stond, had hij blijkbaar niet in de gaten. Uiteindelijk zijn we een dag eerder naar huis gereden. Ik kon het niet meer opbrengen om met hem in dat vakantiehuisje te zitten.

 

Inmiddels zijn we een jaar verder. Mijn man is mijn ex geworden. Samen met de kinderen woon ik ergens anders en probeer ik de draad van mijn leven weer op te pakken. Ook dit jaar gaan de kinderen en mijn ex op wintersport met de kerstdagen. Linda gaat mee. Mijn man had dus niet alleen een affaire, Linda bleek een blijvertje. Al snel kwam ik erachter dat ik het van haar niet zou kunnen winnen. Ze heeft mijn plaats ingenomen alsof er niets aan de hand is. Daar heb ik het nog het moeilijkst mee.’

 

‘De afgelopen tijd groeide Franska.nl heel erg hard. We kregen er ontzettend veel nieuwe lezeressen bij en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Voor al die nieuwe leukerds herhalen we de mooiste artikelen die we de afgelopen jaren voor de feestdagen schreven. Dit was er een van.’

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl