De 9 voordelen van niet drinken

 

Ja, ik heb het hier vooral tegen mezelf, hoor. Want man, man, wat is het leven saai zonder glas J. Lohr (mijn lieveling) in de hand.

 

En ik ben niet alcoholvrij, maar probeer wel alcoholluw door deze maand te gaan. Om dat vol te houden, mantra ik de voordelen ervan. Elke dag weer.

 

1. Die buikspieren
Abs are made in the kitchen en vooral niet voor het drankkabinet. Als er iets is dat wollig en sappig maakt, is het dat glas. Of die fles. En laat ik nou ontzettend verknocht zijn aan mijn glaasje, maar ik vind het ook fijn om een beetje getrimd over dat strand te dartelen. Dus daar denk ik dan aan, als ik de kurk op de fles houd. En wil ik feest in mijn glas, dan neem ik een Fever-Tree Naturally Light of een good old Crodino. Maar goed, strak worden is dus benefit numero uno.

 

2. De portemonnee, mensen
De flessen die ik graag drink zijn niet voor de poes. Nee, ik zal eens een keer iets lekker vinden dat goedkoop is. Zo’n J. Lohr kost al gauw €15 per fles. Een andere favoriet van Madonna en mij (zo lekker om dat te zeggen) kost officieel 23 euro, al kan ik ‘m nog wel eens voor minder op de kop tikken. Laten we een gemiddelde aanhouden van €17,50 per fles en laten er rustig vier (wat er natuurlijk vijf zijn) flessen per week door gaan. Komt op een bedrag van €87,50 per week, dat we rustig kunnen afronden naar boven. Dus €400 per maand bespaar ik zo. Ik ga meteen eens snuffelen bij Wouters & Hendrick’s, euh pardon, dat was een Freudiaanse vertikking, ik bedoel bij Wouters & Hendrix naar een gezellige ring die ik daarvoor kan kopen.

 

3. Slaap, meisje, slaap
De eerste nacht telt niet mee, die vind ik echt niet fijn zonder een zacht slaapmutsje te hebben gedronken (ik klink echt zo ontzettend Wim Kieft als ik mezelf teruglees). Ik was zo fit dat ik maar niet in slaap kon vallen en werd al wakker als mijn Kepri-Cotton dekbed knisperde. Maar de nachten erna heb ik zo intens diep geslapen. Alsof ik naar de gevorderdenklas van de slaapgroep was gepromoveerd.

 

4. Fit
Maar echt fit. En scherp. Marion Pauw dronk ook een paar maanden niet en voelde zich zo fit dat ze bijna geen zin had om weer eens een glas te drinken, omdat dat gevoel van grenzeloze energie bijna verslavend is.

 

5. Nimmer gênant
Niet dat ik nou kruipend over straat ga, maar ik ben me er soms wel van bewust (als ik rond middernacht de hond nog een plasje laat doen en tegen twee buurvrouwen aanloop) dat ik mogelijk een souvenir (lees: walmpje) bij me draag van mijn alcoholische versnaperingen. En daar hoef ik me nu allemaal niet druk om te maken.

 

6. Gezonder
Alcohol vermindert de opname van vitamines. Die poort staat nu dus open.

 

 

7. Denk aan je lever
Die hoeft nu geen overuren te draaien om die Moscow Mules van je uit je systeem te halen en kan zich richten op de overige reiniging van je lichaam.

 

8. Een huidje als Kae Sutherland
Je lever kan misschien niet alles verwerken wat je tot je hebt genomen. Gifstoffen komen voor een deel in je huid terecht, wat kan leiden tot pukkeltjes, onzuiverheden en een grauwe huid. Kijk eens hoe alles gaat opknappen.

 

9. Een kaarsrechte ruggengraat
Die wordt met elk glas slapper en slapper tot hij het niveau heeft van een tien minuten doorgekookte spaghettisliert. Dan lijkt een kaassoufflé eten ineens een van je betere ideeën. En dan kun je dat ranke lichaam wel op je met spek bedekte buikje schrijven.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach