De meest bijzondere planten voor in je slaapkamer

Naast een goed matras en fijn kussen, kunnen ook planten bijdragen aan een betere nachtrust.

 

En niet met zomaar planten, speciale groentjes die voor net dat beetje extra zuurstof in de slaapkamer zorgen, het medicijn tegen snurken blijken te zijn, hypnotiserend werken en zelfs boze dromen weten te verjagen. Dit zijn de 5 perfecte planten voor in je slaapkamer:

 

De ananasplant

 

Deze plant ziet er niet alleen heel leuk uit met haar miniananas on top, door het enzym dat de plant afgeeft, werkt hij ook nog een als middel tegen ontstekingen en is ’ie het perfecte medicijn tegen snurken.  

 

 

De Dieffenbachia

 

De plant die zijn naam te danken heeft aan prinses Sissi komt uit Brazilië waar de lokale bevolking hem vooral in de slaapkamer heeft staan omdat ze geloven dat de plant hen beschermt tegen negatieve energieën, enge dromen en zelfs het boze oog. Je moet er natuurlijk wel in geloven, maar door zijn knappe verschijning is hij het wat mij betreft zeker het proberen waard.

 

 

De Philodendron Cobra 

 

Als je de plant af en toe een drankje toeschuift is hij al snel tevreden en zal hij zijn sterk luchtzuiverende krachten in je slaapkamer loslaten voor een gezonde lucht tijdens je dutjes.

 

 

De Tradescantia Zebrina

 

Het zusje van mijn lievelings de zebraplant is niet alleen heel goed in het zuiveren van de lucht in je slaapkamer, haar bijzondere gekleurde en geprinte bladeren hebben ook nog eens hypnotiserende krachten op je.

 

 

De Aloë Vera-plant

 

Naast de genezende werking van het sap is de Aloë Vera ook een super goede luchzuiveraar. Zo haalt de plant schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht die kunnen worden veroorzaakt door verf en sterke schoonmaakmiddelen.

 

 

Door: Lilian Brijl

Afbeelding van Lilian Brijl