deel 155

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Onderwerp: Ons beoordelingsvermogen

 

Lekker met mijn vriendin MC een film zitten kijken (door haar man in de steek gelaten, van het ene op het andere moment, drie zoontjes van 5, 3 en 1, gisteren een brief van zijn advocaat gekregen, hij wil zestig euro per maand per kind betalen…). Sterke vrouw, ze gaat het redden, maar wat een lul! Altijd al gevonden, wél heeft ze nu een twaalf jaar jongere vriend. Ik gun het haar van harte, want wat een kutscheiding. Ben ik jaloers op de nieuwe liefde in haar leven? Een beetje, maar ik zou niet willen ruilen…

 
Oh Tom, met je Paula, is niet leuk, ik weet het, maar ik moet wel om je lachen, sorry. Daar zitten we dan, 39 en 47 en beoordelingsvermogen? Nul komma nul! We blijven zielsverwanten in al onze gekkigheid.

 
Life is a struggle, maar ik zit er lekker in op het moment. MC ziet enorme vooruitgang en is erg enthousiast over het strandtentplan. Al doe ik nog zo gek, mijn vrienden houden van me en ik voel dat het niet uit medelijden is, anders waren ze al lang afgehaakt. Jij kent me inmiddels ook best goed, maar je hebt geen idee van wat ze met me meegemaakt hebben, ik was echt hyper-de-hyper en redelijk van het pad. Een doorlopende voorstelling, maar iedereen hield volgens mij zijn hart vast. En daar zit ik nu, op de puinhopen en ik word nog steeds omringd met warmte, zelfs Michiel belt me nog. Soms verbaast het me, aan de andere kant weet ik ook dat mijn gestruikel door het leven waarschijnlijk wel z’n charme heeft. Ik moet alleen nog leren om er mijn kracht en niet mijn zwakte van te maken.

 
God, wat zit ik weer lekker te lullen, ik moet naar bed, Hendrikje ligt op me te wachten met al haar knuffels. Ze is vanavond bij mij, omdat Paul een druk-druk-belangrijk-feest heeft. Nee, ik ben niet verbitterd, maar het doet best pijn dat ik niet meer mee ga naar zulke feestjes. Ik ben nog veel te getrouwd met die man, niet dat ik hem terug wil, maar ik ben verschrikkelijk geprogrammeerd, hecht nog veel te veel belang aan zijn mening, wil zijn goedkeuring bij alles wat ik doe. Get a life! Ik doe mijn best…

 
XC

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen