deel 102

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Onderwerp: Waarom ik hier ben?

 

Goedemorgen,
 
Volgens mij heb je met je eerste liefje de juiste aanpak te pakken. Wat ga je met je date van dinsdag doen? Het is natuurlijk vragen om problemen, Toevallig ken ik een man die je daar alles over kan vertellen, wil je zijn nummer?
 
Waarom ik hier ben? Eerlijk? Ik heb even geen idee. Het komt allemaal een beetje op me af, het hele leven, komt natuurlijk ook door de therapie waar ik me aan onderwerp, want dat is heavy stuff. En al die mannen zijn dan maar peanuts, maar ze staan wel voor iets waar ik naar verlang. Op een verkeerde manier in mijn ogen en daar komt het verleden om de hoek kijken en daar moet ik mee aan de slag, niet met deze in feite bespottelijke zoektocht.
 
Waar ik over twee weken wil zijn? Op het strand van een ver warm land, gemasseerd worden door mijn Balinese vriendin? Nee, ik moet de boel weer langzaam op de rails krijgen en heel veel nadenken. Want het is toch erger met me dan je zou denken, ik sla namelijk nog geen deuk in een pakje boter op een dag, kom tot niets. Dus nu moet ik mezelf iedere dag kleine klusjes opdragen, al is het maar mijn auto opruimen en schoonmaken. Ik heb al een lijstje gemaakt. De bedoeling is dat ik weer structuur aan ga brengen in mijn leven, want ik ben toch echt al lange tijd de kluts kwijt wat betreft normale, dagelijkse dingen. Daarnaast: rust, rust en nog eens rust. Lastig voor de wereldkampioen chaos en verwarring veroorzaken.
 
Om te beginnen ga ik zo mijn yogaleraar maar weer eens bellen, schijnt te helpen, al moet ik bekennen dat ik er vaak juist heel agressief vandaan kom, van die zweefsessies. Het gekneusde lichaam wil waarschijnlijk nog niet echt meewerken, maar ademhalingstechnieken kunnen natuurlijk wel. Ik moet er gewoon wat meer voor openstaan. Verder: alleen durven zijn, niet te veel navelstaren met mijn vriendinnen (hoe lief en gezellig ze ook zijn), grenzen bepalen en trekken, mijn beoordelingsvermogen ‘tunen’ etc.
 
En vaart zetten achter de scheiding, dat is misschien nog wel het belangrijkste. Duidelijkheid scheppen, ik hang nu al twee jaar in het luchtledige, dus daar moet een dikke punt achter. Eergisteren ontdekte ik een vergeten spaarrekeningetje met € 2.000, daar werd ik helemaal vrolijk van. Na twaalf jaar beginnen sommige dingen aardig versleten te raken, dus ik ga een nieuwe uitzet aanschaffen, voor het snel naderende moment dat ik me ga verloven.
 
Nieuw werk is de komende tijd niet van belang. Tot half juni mag ik er niet eens aan denken van mijn psych. Ook in mijn loopbaan heb ik een nieuwe koers nodig, want na de geboorte van Hendrikje ben ik totaal vastgelopen. Het is me niet meer gelukt om mijn talenten écht aan te boren en daar voel ik me absoluut gefrustreerd door.
 
Ben je tevreden met mijn antwoord per ommegaande?
 
XC

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen