Onze columnist opereert undercover en ontfutselt mannen de échte waarheid over het daten. Deze week was Teun aan de beurt, maar die had het meer over het verschil tussen mannen en vrouwen dan over het daten.

 

‘Vroeger dacht ik altijd dat mannen en vrouwen gelijk waren. Maar sinds ik gescheiden ben en een beetje ben gaan te daten, zie ik steeds vaker dat we helemáál niet hetzelfde zijn.
 
Zo heb ik aardig wat vriendinnen waar inmiddels naast de toiletpot zo’n urinoir hangt. En die is dus niet bedoeld voor dames! Dat ding hangt daar gewoon om af te zijn van het naast de pot pissen, en om daar dus ook niet steeds gezeik over te krijgen. En ik weet heus wel dat er óók vrouwen zijn die “naast de pot pissen”, maar in zo’n geval helpt een urinoir dan weer niet. Dat ding hangt er louter voor de heren, en op zijn papa-dag mag zo’n “man” hem dan gelijk even meenemen met zijn schoonmaakdoekje.
 
Papadag… ook zoiets… Mijn ex-vrouw heeft er een keer om gevraagd op haar werk, maar dat kon ze dus mooi op haar sixpackje schrijven! Hahaha.
 
Er is veel gestreden voor gelijkheid – aangezwengeld door fanatieke vrouwen die eigenlijk best een punt hadden – maar in the end is het toch de natuur die beslist hoe wij handelen.
 
Als mijn alleenstaande buurvrouw een boom omgezaagd wil hebben, dan roept ze mij! Stuur haarzelf en drie vriendinnen naar buiten voor dezelfde klus, en zij gaan eerst vijf dagen zitten rekenen hoe ze dat het beste kunnen aanpakken. Terwijl bij mij die boom dan allang in stukjes onder een afdakje ligt te drogen voor de openhaard. En oké… ze moet me er eerst veertien keer aan helpen herinneren dat ik had beloofd het voor haar te regelen… maar verder…
 
Weet je wat ook vaak heel anders gaat bij mannen dan bij vrouwen? Ziekenbezoek!
 
Ik weet nog dat ik een keer aan mijn been geopereerd was, nadat ik in Amerika een auto-ongeluk had gehad. Ik zat in een lekkere luie stoel te herstellen, en kreeg heel veel visite.
 
Heb je nog wel iets van het land kunnen zien, voordat het gebeurde? Dat wilde bijna iedereen weten! En hoe was het in Amerika in het ziekenhuis? Hoe verliep de uiteindelijke operatie in Nederland? Doet het nog pijn? En hoe lang kun je nu niet werken? Dat soort vragen werden mij gesteld, terwijl mijn vrouw de bloemen in vazen zette, koffie inschonk, nog een biertje aanreikte, wat blokjes kaas sneed, en een extra aardappeltje meekookte voor mijn vrienden die altijd vlak voor het eten nog “even” langskwamen.
 
Maar toen zij zelf een keer gewond was, ging dat heel anders!
 
Haar vriendinnen zetten toen zelf de bloemen in vazen, dronken snel een kopje (zelf-gezette) koffie, en vroegen daarna of ze nog iets konden doen. Hadden we nog strijkgoed liggen? Of boodschappen nodig? Moest de stofzuiger nog snel worden gepakt? Of het bed nog even worden verschoond? Hartstikke lief natuurlijk, maar ook raar! Want, ík was er toch?

Net zoals mijn vrouw er was toen ik in die stoel zat?!
 
Terwijl ik dat zelf ook doe, hoor! Als mijn vriendin ziek is, ga ik kijken of ze hulp nodig heeft. Maar als mijn vriend ziek is, ga ik ervan uit dat zijn partner dat wel regelt! Dan kom ik alleen maar even langs voor de gezelligheid. Gek toch?
 
Dat moet toch anders kunnen? denk ik nu. En ik ga daar in mijn profiel maar eens iets over schrijven! Of kan ik daar beter mee wachten tot ik wat meer matches heb verzameld? Gooi ik anders misschien mijn eigen glazen in? Nee, wacht! Ik bel Sjaak wel even om dit te overleggen. Kijken wat hij ervan vindt! En dan kunnen we het meteen even hebben over dat cadeau dat er nog moet komen voor Peter, en dan…
 
Huh?? Nee!!!… Ik lijkt wel een vrouw nu! 

 

 

Teun’s naam is vanwege privacy gefingeerd. Zijn echte naam is bekend bij de redactie.