Dat ze je niet geloven…

 

Wat is dat toch tegenwoordig met den menschheid? Lijkt wel of we niemand meer vertrouwen. Laatst schreef ik dat ik zelf allerlei op franska.nl gewonnen prijzen inpakte, er een kaartje bij schreef en ze naar de post bracht. Reageert er iemand als volgt: ‘Kan me niet voorstellen dat je zelf naar de post loopt om de pakjes te posten. Ik vermoed dat dat bedrijf ze stuurt en niet dat jij een kamer vol prijzen hebt staan.’ En deze heb ik ook al een paar keer gehoord: ‘Ach je wint toch nooit iets, dit is allemaal reclame.

 

 Ja hallo!

 

Zit ik me daar een partij m’n best te doen om allerlei leuke dingen te regelen. En als een bedrijf dan een keer geen mensen op kantoor heeft om dingen in de vakantieperiode te versturen, ach, hoe erg is het dan als ik het een keer zelf doe? Best aardige mensen bij de post. Ook gezellig. En dan zijn er dus mensen die eigenlijk toch ‘een soort van’ beweren dat ik lieg. Dat vind ik nou echt wel een beetje ‘mwa’.

 

Zijn we dan zo cynisch geworden? Of al zo vaak bedot?

 

Weet je wat nog veel gekker was? Moet ik ineens aan denken. Wil ik je niet onthouden. Ooit kreeg ik bij Libelle een brief op poten van iemand, die vond dat alles verzonnen werd en schreef dat ‘ik heus niet gek ben en me echt niet van alles wijs laat maken.

 
Je gaat mij niet vertellen dat er toevallig echt twee vrouwen voor je schrijven die dan Wieke Biesheuvel en Tineke Beishuizen heten. Die namen heb jij gewoon zelf bedacht. Dat zou veel te toevallig zijn. Je denkt zeker dat iedereen alles maar gelooft?’

 

Nou, toen lag ik natuurlijk dubbel, dat dan weer wel. Moest nog even verzinnen hoe ik het tegen Tineke en Wieke ging vertellen, maar heb maar gewoon de waarheid verteld. Ik kán namelijk niet eens liegen. Kun je rustig van me aannemen. Maar ja… De vraag is natuurlijk of je dit gelooft. Ik heb er m’n best op gedaan. Mooier kan ik het niet maken.

 

Heel fijne dag!

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

 

Beeld: Fashionscene