Dames, mag het aub anders dan grijs, kort en pittig

 

Boven de vijftig kiezen vrouwen vaak voor grijs, kort en pittig. Handig, ja. Sexy mwah. Eerlijk gezegd haken veel mannen dan af. Want dit is hun favoriete haarkleur bij vrouwen (nee, niet blond).

 

 

Ja, vogels trekken in de herfst naar het warme zuiden, die natuurwet snap ik (red.: Hans van der Steeg). Maar ik begrijp niet waarom dames, zodra bij hen de herfst intreedt, zo vaak kiezen voor kort, grijs en pittig. De aanblik heeft hetzelfde effect als de uitstraling van een non die wandelt buiten de abdij: mijn lichaam is niet meer beschikbaar voor aardse geneugten.

 

Hormoonschakelaar
Bij ons in het dorp lijkt het in elk geval op een rite die past bij een Afrikaanse stam. Is het een fysiek proces? Gaat er vroeg of laat een hormoonschakelaar over, nadat er vijf kruisjes achter de naam staat? Hoe dan ook, ik zie dames met ooit prachtige wapperende manen, die mij de adem benamen, nu met zulk kort haar dat zelfs windkracht 10 hun coiffure niet zou beroeren. 

 

Ken je deze nog? ‘Meisje met rode haren’, van Arne Jansen met prachtige beelden uit ‘Turks Fruit’.

 

 

Kappersmenu
Gelukkig zijn er ook nog steeds vrouwen die het tegendeel bewijzen. Dat er na hun vijftigste meer op het kappersmenu staat dan alleen maar kort, pittig en grijs. Tuurlijk, je moet er wel wat voor over hebben. Een lading verfchemicaliën in je haar, een paar uur op de kappersstoel en een vette rekening. Maar je krijgt er wel wat voor terug. Onze blikken, onze aandacht, onze jachtinstincten. Heb je daar geen behoefte aan? Even goede vrienden. Maar wil je een leven spannender dan het wekelijkse aquarellenavondje met je vriendinnen, dan vind je deze info vast nuttig.

 

TUURLIJK, JE MOET ER WEL WAT VOOR OVER HEBBEN. EEN LADING VERFCHEMICALIËN IN JE HAAR, EEN PAAR UUR OP DE KAPPERSSTOEL EN EEN VETTE REKENING

 

Van welke haarkleur houden wij mannen dan het meest? Nee, niet blond. In een onderzoek van een datingsite bleek dat als wij op zoek zijn naar datingpartner, wij de voorkeur hebben voor bruin (33,1%). Beter gezegd: bruin en lang haar, dat goed verzorgd is. Nog beter gezegd, voor het perfecte plaatje denken wij vooral aan brunettes mét blauwe ogen. Op de tweede plaats komen toch de blondines (29,5%). Dames met zwarte haren scoren zo’n 28,6%. Zo’n 8,8% van ons viel voor dames met rood haar. Welgeteld bij nul procent van de mannen begon het hart sneller te kloppen bij de gedachte aan grijs haar.

 

Door: Falder