Dag van de oester: is het wel een afrodisiacum

 

Ook de oester heeft tegenwoordig een eigen dag. Daar kunnen we natuurlijk van alles van vinden, maar het blijft een feit.

 

Of je van ze houdt of niet, aan de oester worden nogal wat lustopwekkende eigenschappen toegedicht. Maar, raak je van oesters eten nou wel of niet opgewonden? 

 

Casanova at de schelpen schijnbaar als ontbijt, hij had dan ook veel om (om)hoog te houden. Toch lijken oesters niet zo libidoverhogend te zijn als men soms denkt. Hoe het verhaal dan in de wereld komt? In oesters zit zink, zink bevordert de aanmaak van testosteron en testosteron bevordert bij dames én heren de zin in seks. Daarnaast zijn er ooit wat aminozuren gevonden in de schelp, die ook als gevolg zouden kunnen hebben dat… Maar de hoeveelheiden per oester zijn zo klein dat je zwembaden met oesters moet slurpen om echt effect te voelen. 

 

Mocht je denken dat je ooit wel iets hitsiger bent geraakt door het eten van oesters: dat kan. Het is waarschijnlijk vooral de associatie die je met oesters en seks hebt of het geslurp wat zorgt voor opwinding.

 

Nou, weten we dat ook weer. Doe mij er maar eentje met zo’n ontzettend fijn gesnipperd uitje en wat vinaigrette.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans