Daarom is de dierenarts zo duur

 

Lijkt het maar zo of wordt de dierenarts echt ieder jaar weer veel duurder? 

 

 

 

Laatst moest mijn Takkie naar de dierenarts omdat hij een paar rare bultjes had. Toch maar even naar laten kijken en voordat ik het in de gaten had stond ik weer buiten en was ik 65 euro lichter. Gelukkig was er niks aan de hand, maar het consult en onderzoek was toch weer duurder dan ik dacht. En dan bof ik nog dat ik niet met gloeiende spoed met een doodziek dier in de avond of het weekend naar de dierenkliniek hoefde, want dan gaat de teller pas echt lopen. Zo zat ik ooit op zaterdagavond met een doodzieke hamster in de wachtkamer. De hamster kostte in de winkel nog geen een tientje, de rekening van de dierenarts was 95 euro en een dag later was Knabbel alsnog naar de eeuwige jachtvelden vertrokken!

 

Ligt het nou aan mij of lijkt het alleen maar of de dierenarts ieder jaar weer veel duurder wordt? Wat veel mensen niet weten is dat steeds meer dierenartsen hun praktijk aan een investeringsmaatschappij verkopen. Vaak zijn dat buitenlandse bedrijven die door fusies en overnames een groot netwerk van dierenartsenpraktijken opbouwen waardoor ze goedkoper kunnen inkopen en de winstgevendheid van de praktijken groter wordt. Het draait dus allemaal om nog meer geld verdienen, want een investeringsmaatschappij wil zo’n keten van dierenartsenpraktijken op termijn weer voor vele miljoenen doorverkopen.

 

Dat is goed voor de dierenarts, die met de verkoop van zijn praktijk een hoop centjes verdient, maar niet zo best voor jouw portemonnee. Want uiteindelijk moet dat geld wel bij jou als huisdiereigenaar vandaan komen.

 

Daarom is het wel handig om de tarieven van de dierenartsen bij jou in de buurt eens te bekijken. Want zo kwam ik erachter dat een consult bij de dierenarts bij mij om de hoek 30 euro duurder was dan bij de praktijk een dorp verderop. Daar rijd ik graag een stukje voor om, want ook een goedkopere dierenarts is al duur genoeg.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit